В Ірпені відзначили Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва (фото)

314764724 3537582253194938 148047283597690865 N

В Ірпені відзначили Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. Учора, в день свята, в Ірпінській міській бібліотеці імені Максима Рильського працівників культури привітали перший заступник міського голови Андрій Кравчук і заступниця мера Юлія Устич.

«Щиро вітаємо вас із професійним святом, бажаємо вам творчої наснаги, польоту думок та фантазій, успішної реалізації нових проєктів. Дякую за роботу, допомогу та активну життєву позицію, яку ви демонструєте в період війни», – зазначив Андрій Кравчук.

«Сьогодні по усій країні більшість закладів культурної сфери працюють як центри допомоги населенню та військовим: гуманітарні склади, осередки, де різні громадські організації проводять реєстрацію мешканців, які втратили житло, дохід, потребують матеріальної допомоги; платформи, де надають психологічну підтримку та навчають цивільному захисту; місця, де плетуть сітки, виготовляють окопні свічки, збирають допомогу для наших воїнів… Між усім цим ми видаємо-приймаємо книги, проводимо презентації та екскурсії, реалізуємо безліч творчих ініціатив на підтримку армії і митців, навчаємо дітей мистецтву, співаємо, танцюємо, малюємо, вишиваємо, створюємо нові шедеври народного мистецтва, бережемо і примножуємо традиції. На жаль, деякі заклади культури ми втратили в цій війні, але нас неможливо позбавити віри у їх відбудову. Ми переможемо, бо наша культура у нашій крові і в наших серцях!» – наголосила керівниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк.

Під час урочистого зібрання було презентовано українсько-швейцарський мистецький проєкт «Солоспіви єднання. An die Musik». Його представили артисти Національного будинку музики за підтримки міжнародного фестивалю «LIEDBasel» (Швейцарія) та відділу культури, національностей і релігій ІМР.


Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300