В Ірпені візьмуться за вирішення проблем домашнього насильства (відео)

В Ірпені триває обговорення Програми сімейної безпеки та інклюзії «Моя Батьківщина». За ініціативою її авторки – депутатки Ірпінської міської ради Віолетти Дворнікової відбувся вже третій круглий стіл за участю представників міськради, правоохоронців, психологів та інших зацікавлених осіб. Цього разу говорили про забезпечення соціального захисту інституту сім’ї та гендерної рівності. А також про запобігання та протидію домашньому насильству. 

Оксана Нечитайло, депутатка ІМР від партії «Нові обличчя»:

«Те, що показує зараз наша всеукраїнська статистика – це те, що за останній рік у нас зросла на 60% кількість звернень щодо випадків домашнього насильства. Навряд чи це говорить про те, що у нас зросло домашнє насильство. Про це почали говорити, це стало актуально і це перестало бути проблемою одного дому, однієї сім’ї».  

Винести свою болючу проблему на загал під силу далеко не кожному. Блогерка Роксолана Алієва змогла через це пройти і тепер готова допомагати іншим. 

Роксолана Алієва, засновниця комунікаційної агенції «Roxy.agency.pr»:

«Цей шлях, він у мене тривав два роки. Два роки я намагалася спочатку розібратися в собі: що я не так роблю. Потім я звернулася до психолога. І цей пазл почав складатися». 

Для протидії домашньому насильству в Ірпені хочуть створити гарячу лінію оперативного реагування.

Василь Гуменюк, в.о. директора Київського обласного центру соціально-психологічної допомоги:

«Телефон гарячої лінії 0 – 800 – 300 – 167. Особи, які постраждали від домашнього насильства можуть звертатись за цим телефоном цілодобово, це безпосередньо телефон гарячої лінії нашого центру».

У рамках програми активно співпрацюватимуть із Центром протидії насильству, спеціалізованим підрозділом поліції та медичними установами.  Поширюватимуть візуальну інформацію про те, як діяти у випадку насильства у сім’ї. Проводитимуть психологічні тренінги, сімейні медіації та консультування з юридичних питань. У тому числі і стосовно розірвання шлюбу. Адже їх з роками не меншає. 

Ліана Самойленко, керівниця Ірпінського міського відділу державної РАЦС:

«Якщо брати паралель розірвання шлюбу, то в порівнянні з минулим півріччям минулого року в цьому році розірвань стало більше. Не знаю, з карантином пов’язано це чи з якимось іншими проблемами, але стало більше. І РАЦС на сьогодні розлучає лише пари, у яких немає взагалі дітей, або діти вже старше 18 років». 

Юлія Савелова, адвокат:

«Якщо є неповнолітні діти, то розлучатися потрібно лише через суд. А всі інші питання можна вирішити шляхом укладення договорів, проведенням перемовин. Це значно економить фінансові зусилля, психічну енергію і час». 

Більше того, лікбез стосовно домашнього насильства хочуть потроху застосовувати вже у дитсадках і школах. 

Ольга Зорянова, радник ректора УДФСУ, психогенетик:

«Дуже важливо це питання, що стосується насильства і домашнього насильства у родині, починати виправляти саме з молодшого покоління, з дітей, щоби перенавчати діточок і перенавчати батьків. І краще це робити разом».  

З метою навчання безпечної поведінки проводитимуть також теоретичні лекції та практичні заняття із самооборони. Втілення пілотного проєкту планують розпочати вже у серпні. І завершити його протягом чотирьох місяців.

Віолетта Дворнікова, депутат ІМР від ВО «Батьківщина»: 

«Сьогодні цей проект, який ми презентуємо у нашому місті, може стати прикладом для всієї України. З кожною зустріччю ми усвідомлюємо те, що сьогодні це дуже важлива тема. Цим займаються громадські організації, але це потрібно вирішувати на рівні міста, на рівні місцевого самоврядування, залучивши до цього спеціалістів».

Чи стане Ірпінь прикладом для України зараз залежить від депутатського корпусу. На найближчій сесії депутати повинні підтримати Муніципальну програму сімейної безпеки та інклюзії. Це має статися вже наступного тижня. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

ІЛІТ відвідав заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку (відео)

18 Mar 18:14

Детальніше
Історичний день: Київщина та штат Вашингтон підписали меморандум про співпрацю

18 Mar 13:57

Детальніше
Спортсмени з Ірпеня вибороли 3 місце на Чемпіонаті Києва з кікбоксингу

18 Mar 09:54

Детальніше
Ситуація є найбільш оптимальною: скільки потрібно часу, щоб дістатися з Ірпеня до Києва

17 Mar 15:32

Детальніше
Українська міфологія крутіша за Marvel: у Києві презентували фентезі за мотивами українських міфів «Кий і морозна орда»

17 Mar 13:51

Детальніше
В Ірпені показали документальну виставу про права жінок і гендерну рівність (відео)

17 Mar 13:41

Детальніше
Перший весняний концерт просто неба: DOROFEEVA зіграє сольник в Osocor Residence 

17 Mar 13:33

Детальніше
єВідновлення: Кабмін збільшив коефіцієнт вартості житла в Ірпені

15 Mar 21:06

Детальніше
Всі новини