Реклама

В Ірпені вшанували пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії (відео)

На перший погляд це – просто молода сакура. Але вона незвичайна. Бо висадили її на місці, де два роки тому була могила. Хрести з фанери і одна дата смерті на двох. Так на території ірпінського скверу Мами поховали 12-річного Івана Метя та його маму Марину. 5 березня 2022 року вони намагалися евакуюватися із палаючого міста. Але в дворі їхнього ЖК їх із танка розстріляли росіяни.

Віталій Коваленко, заступник начальниці відділу культури, національностей та релігій ІМР:

«Чуєш, кате, бійся засинати, бо маленький хлопчик з Ірпеня прийде уночі, щоб нагадати, як вмирала вся його сім’я».

Разом із мамою, братом, волонтером, який допомагав рятуватися, й двома песиками від ворожої міни загинула й учениця Ірпінського ліцею «Лінгвіст» – 9-річна Аліса Перебийніс. 6 березня 2022 року Аліса з рідними подолала дорогу життя, але до евакуаційного автобуса вони дійти не встигли.

У лютому-березні 2022 року російські окупанти цинічно вбили п’ятеро дітей з Ірпінської громади. Найменшій – Дарині Гуріновій було лише 6 місяців.

130 невинних дитячих життів росіяни забрали від початку повномасштабного вторгнення на Київщині. Понад 600 вбили по всій країні.

Сьогодні Україна вшановує пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії. Мешканці Ірпеня зібралися у сквері Мами.

Мирослав Латинник, настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці:

«Це є військовий злочин, який не має прощення. Дитина – це майбутнє. Хтось із них міг бути президентом, прем’єром, керівником міста чи просто людиною. Як казав покійний Блаженніший: «Бути людиною»».

Ірпінці вшанували загиблих українських дітей хвилиною мовчання. Запалили лампадки й залишили у сквері Мами м’які іграшки та квіти.

Емілія Білінська, мешканка Ірпеня:

«Заспівай же мені колискову в Ірпені, де немає війни. Де співає зрання соловейко. Там, де равлики після дощу. Поверни мене мамо в дитинство. Я тебе від війни захищу».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!