В Ірпені виділять земельні ділянки для 24 ветеранів АТО (відео)

Микола Іванків – один із тих ірпінців, яких мобілізували в зону АТО в перший рік антитерористичної операції. Мешканці будинку на Грибоєдова, 13 добре знають не лише самого Миколу, але і його родину.

Василь Глушко, сусід Миколи:
«Хороший чоловік. У нього троє дітей. Маму (покійна вже, померла), батька знаю».

Надія Дроган, журналістка:
«Тобто, знаєте всю родину?»

Василь Глушко:
«Та звичайно, знаю. Ми ж тут 32 роки живемо».

Ось тут, у затишному ірпінському дворику, і пройшло Миколине безтурботне дитинство. Але спогади про дитячі роки витіснила війна. Микола часто згадує бої за Вуглегірськ і перші втрати побратимів.

Микола Іванків, мешканець Ірпеня, ветеран АТО:
«Я був водієм БРДМ-2М, і в моємі БРДМ навідник загинув».

Тоді в бойову машину влучив снаряд. Сам же Микола отримав контузію. Через це часто болить голова і терпнуть руки. Та попри це чоловік намагається вести повноцінний спосіб життя. Зовсім недавно відкрив свою справу – зайнявся вантажоперевезенням. Про це мріяв ще в АТО. Тепер сподівається – здійсниться ще одна його давня мрія.

Микола Іванків:
«Моя мрія ще з дитинства – мати власний будинок. Я ще в дитинстві був із батьками в їхніх друзів, і там кухня була дуже здорова. Мені от хочеться, щоб кухня була саме здорова. Надіюсь, що вдасться побудувати будинок для дітей».

Надія Дроган:
«Зовсім скоро ця мрія Миколи може здійснитися. Це Михайлівка-Рубежівка. На найближчій сесії Ірпінської міськради тут мають виділяти землю для учасників АТО, в тому числі й для Миколи Іванківа. Загалом тут мають отримати по 5 соток землі 24 учасники бойових дій».

Антон Головенко, депутат Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Земельні ділянки тут будуть отримувати наші ветерани. Черговість розробляли теж самі ветерани – ще у 2015 році всі дружно розробили положення, яке діє й на сьогоднішній день. Кожен депутат міг доєднатися до обговорення, до зборів Ради ветеранів АТО, переглянути списки і перевірити їх».

Нагадаємо, раніше учасники АТО та родини загиблих уже отримали 50 квартир та 270 земельних ділянок. Чи збільшаться ці цифри, тепер залежить від голосування депутатів на сесії міськради в четвер.

Антон Головенко:
«Я закликаю своїх колег-депутатів на найближчій сесії підтримати голосування про виділення землі нашим хлопцям віддати їм належне».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300