В Ірпені висадили 200 кущів калини та фруктових дерев (відео)

Олександра Страдецька, журналістка:

«У лютому-березні минулого року Ірпінською набережною йшли люди рятуватися на Дорогу життя. Сьогодні ж тут висадили кущі калини, як символ рідної землі, мужності та боротьби – у рамках акції – «Ірпінь та калина – все буде Україна».

Дорослі і малі, містяни та гості, учасники Ірпінської тероборони. Всі вони натхненно працювали задля доброї справи. Серед них – ірпінський письменник і тероборонівець Сергій Мартинюк.

Сергій Мартинюк, письменник:

«Я надзвичайно щасливий, що я беру в цьому участь. Це треба зробити, посадити цю калину і просто сказати всьому світу – підкорити Україну неможливо! Ми були, є і ми будемо».

Посадити калину в Ірпінь приїхав також відомий український журналіст і телеведучий, автор програм Костянтин Грубич. Після визволення міста від рашистів він тут частий гість.

Костянтин Грубич, журналіст, телеведучий:

«Тому що це ж все, це все моє рідне, тут друзі мої живуть у вас. Тут все символічно, тому що калина – це символ. По-друге, рік тому не зовсім впевнені були, що взагалі щось буде, якесь життя. А тут уже такі акції починаються».

Загалом цього дня на Ірпінській набережній висадили 170 кущів калини.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Відбудова, психологічні проєкти і такі чудові проєкти, як висадка і кухня це все у комплексі надихає. Надихає мешканців, надихає наших захисників, тому що на деокупованих територіях ми показуємо приклад, як потрібно відроджуватись».

Олександра Страдецька, журналістка:

«Як люблять казати українці – хто працює, той і їсть. Одразу після висадки кущів калини усіх присутніх частують дуже незвичайним борщем. Він теж із калиною».

А ще були калинові канапки, кіш-пиріг та узвар. Щедрі частування для учасників заходу приготував ірпінський ресторан «Невинний кіт». Він працював у житловому комплексі «Ірпінські Липки», який зруйнували російські окупанти.

Ірина Бондарєва, співвласниця ресторану «Невинний Кіт»:

«Коли є такі спільноти, такі заходи, то ти відчуваєш ось цей потенціал відродження. І в цих заходах є цей потенціал. І ми залюбки долучилися до цього заходу тому що в цьому є життя і в цьому є майбутнє нашої держави».

Євгенія Антонюк, начальниця відділу культури, національностей та релігій ІМР:

«Ми можемо відроджувати наше місто і в матеріальному сенсі, і в духовному сенсі, тому що коли люди об’єднуються навколо спільної справи, ось ця вся позитивна енергія, вона однозначно потім народжує ще крутіші проєкти, які сто відсотків послужать на благо нам».

Окремий сюрприз співорганізатори заходу підготували для Ірпінської тероборони. Їм передали мобільну містку польову кухню.

Віталій, учасник Ірпінської територіальної оборони:

«За моїми підрахунками якраз на наш підрозділ можна буде приготувати і перше і друге. Тепер всі будуть ситі, нагодовані і буде головне в чому готувати на виїздах, при виконанні завдань».

Валерія Бондаренко, керівниця-координаторка акції «Ірпінь та калина – все буде Україна»:

«Ірпінь та калина – все буде Україна» – це така спільна акція, яка об’єднала багато благодійників за різними напрямками. Те, що стосується військових, є така американська міжнародна організація благодійна фундація Udfu – передана кухня, вони продонатили саме на кухню цю польову».

Не оминули увагою і парк Письменників, де був перший штаб тероборони міста. Тут поети, співаки та інші митці висадили 30 фруктових дерев.

Ірен Роздобудько, письменниця:

«Зараз я бачу затишне місто, яке стає, знаєте, було пекло, а зараз рай. Я думаю, що треба такі акції. Висаджувати дерева, допомагати. Це треба робити в кожному місті українському – от з таким натхненням, з такими емоціями».

Організатори проєкту зазначили, що будуть і надалі шукати можливості, щоб влаштовувати такі заходи по всій Україні.Фінальним акордом солідарної акції в Ірпені стали традиційні українські пісні.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Громади Київщини отримали нові сміттєвози від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Сьогодні, 16:25

Детальніше
В Ірпені покажуть виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 16:19

Детальніше
У дитсадку "Піноккіо" в Бородянці встановлять сонячні панелі (відео)

Сьогодні, 13:07

Детальніше
В Ірпені відбудеться цикл майстер-класів «Великодні майстерки»

Сьогодні, 12:57

Детальніше
Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Всі новини
300x300