В Ірпені висадили кизиловий гай (відео)

Жовті, рожеві й помаранчеві. Декоративні та їстівні. Таке різноманіття дерену або, як у просторіччі кажуть, кизилу, вже навесні радуватиме око мешканців Ірпеня. Кизиловий гай висадили в мікрорайоні СМУ, на вулиці 10-а лінія, в рамках проєкту «Сади».

Ліна Дорошенко, менеджерка проєкту «Сади» ГО «Місто-сад»:
«Ми говоримо, що рослини годують, лікують, надихають, тішать, і що ми можемо зробити світ трішки кращим уже тут і зараз. І коли наступить наша Перемога, ми будемо дивитися на наші сади й розуміти, що в такі непрості часи ми об’єднувалися і працювали на спільну Перемогу разом».

До корисної справи долучилися діти й дорослі, мешканці Ірпеня та сусідньої Бучі. Усі як один ділилися приємними враженнями:

«Ідея взагалі дуже крута. Сподіваємося, що всі будуть це цінувати, берегти».

«Позавчора ми висаджували бузок у Бучі, і сьогодні вийшло також сюди приїхати й долучитися».

«Так гарно організувалися, молодці! Ірпінчани – сила!»

Місто-герой Ірпінь – третє місто на Київщині, де реалізується проєкт. У Бородянці вже висадили калину, а в Бучі – бузок. Ці міста обрали невипадково, адже поміж інших вони постраждали найбільше. Фахівці розповідають – для їхнього озеленення обирали найбільш практичні види рослин.

Михайло Журба, науковий співробітник Національного ботанічного саду імені Миколи Гришка:
«Для Ірпеня ми обрали концепт кизилового гаю – саме для того, щоб це був багатофункціональний сад: цей сад буде і декоративним, і можна буде щось з’їсти».

Чимало зусиль до організації заходу доклала депутатка Ірпінської міської ради від цього округу Оксана Нечитайло. Вона вірить, що завдяки таким маленьким корисним справам найбільш постраждалий район Ірпеня поступово повертається до життя.

Оксана Нечитайло, депутатка Ірпінської міської ради:
«Ми щиро віримо, що через рік, через два це буде мати надзвичайно гарний вигляд, адже ми маємо цілий проєкт цієї території, ми плануємо розмальовувати муралами стіну. Тому ми віримо, що наш мікрорайон стане квітучим і знову таким самим життєрадісним, яким він був до війни».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300