Реклама

В Ірпені започаткували видавничий проєкт «Бібліотека «Слова Відважних»

В Ірпені започаткували видавничий проєкт «Бібліотека «Слова Відважних»

Товариство «Відважних» започаткувало власний видавничий проєкт «Бібліотека «Слова Відважних». У межах проєкту товариство за власні кошти видаватиме книги видатних українських письменників, поетів, перекладачів та безкоштовно розповсюджуватиме їх по громадських і шкільних бібліотеках Київщини. Також книги можна буде придбати у книгарнях чи послухати в аудіо форматі. Про це повідомив СЕО товариства Володимир Карплюк.

Першою буде надрукована збірка поезій одного з авторів, який жив та працював в Ірпені. До кінця цього року планують видати книги п’яти авторів. За словами Володимира Карплюка, метою цього проєкту є популяризація якісної української літератури та заохочення молоді до читання та саморозвитку.

Нагадаємо, у 2020 році товариство “Відважних” започаткувало Літературну премію Ірпеня – щорічну всеукраїнську премію у галузі літератури в п’яти номінаціях: “Поезія”, “Проза”, спеціальна премія “Література для дітей”, “За вже видані книги українських авторів” та “За кращий літературний твір військовослужбовця або ветерана війни з росією”. Збірка творів перших лавреатів вже видана книгою “Слова Відважних”. Літературна премія Ірпеня – найбільша в Україні за розміром преміального фонду і з 2022 року становить 500 000 гривень. Голова журі премії – український журналіст, телеведучий, політик, письменник, громадський та культурний діяч Олесь Доній.

Товариство “Відважних” активно підтримує культурне життя Ірпінської громади. Зокрема, компанія підтримала створення Літературного муралу “Нетаємна вечеря письменників”, ініціювала створення муралу з картиною Тараса Шевченка “Катерина”, а також встановила бронзову скульптуру “Спротив”, присвячену героям, що захищали місто.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!