В Ірпені запровадять прогресивні технології відбудови житла (відео)

Щоб прискорити відбудову Ірпеня, в місті запровадять прогресивні технології будівництва. Відповідний меморандум підписали Ірпінський міський голова Олександр Маркушин і директор одеської компанії «Будова» Микола Куцак. На першому етапі співпраці одесити побудують в Ірпені демоверсію багатоквартирного будинку за прогресивною технологією.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«У нас є повністю зруйнований двоповерховий будинок, який не підлягає ремонту – його треба демонтувати і збудувати новий. Вони на цьому місці побудують триповерховий будинок. Перший поверх – це буде їхнє офісне приміщення, а на другому й третьому поверхах будуть жити наші містяни, на яких буде оформлено право власності на ці квартири».

Меморандумом також передбачено будівництво в Ірпені й заводу з виготовлення будівельних конструкцій для нових будинків.

Микола Куцак, директор компанії «Будова»:
«Ці будинки будуватимуться за нашою технологією Well-being ConTech. Ця технологія передбачає підвищену енергоефективність. Це prefab-будівництво, тобто всі наші конструкції виготовляються на заводі й монтуються на будівельному майданчику. Технологія передбачає будівництво п’яти поверхів житла на місяць».

За словами представників компанії, завдяки інноваційним підходам будинки зводять удвічі швидше, ніж за традиційними методами. І їхня собівартість значно нижча.

Олександр Маркушин:
«Якщо ця демоверсія, цей пілотний проєкт усім підійде й сподобається, ми, звичайно, запропонуємо і обласній військовій адміністрації, і на рівень міністерства, на рівень уряду – покажемо всім, як відбудовується житло. І будемо просити, звичайно, на це кошти».

Демоверсію будинку компанія збудує за власні кошти. Зараз розроблятимуть проєктну документацію, а весною розпочнуть саме будівництво. Коли ж збудують в Ірпені й завод, його потужності здатні будуть забезпечити зведення від 50 капітальних будинків на рік.

Олександр Маркушин:
«Для Ірпеня це великий плюс. Це робочі місця, це, найголовніше, податки в місто. Бо на сьогоднішній день ми максимально стараємося повернути бізнес в Ірпінь і залучити ще новий бізнес для того, щоби місто розвивалося».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300