В Ірпені завершують будівництво дитсадка в мікрорайоні Стоянка (відео)

Чотирирічна Єва запрошує на подвір’я. Демонструє розваги на батуті й знайомить зі своїм улюбленцем — кошеням Бусинкою. Дівчинка разом із батьками живе в Стоянці. Поки донька розважається, мама Римма ділиться своїми турботами.

Римма Баранова, мешканка Стоянки:
«Почали замислюватися, куди віддати дитину в дитсадок, шукали різні варіанти й державних, і приватних садків. Але поблизу тут нічого абсолютно немає».

Тому, коли сім’я дізналася, що поруч із їхнім будинком зводять комунальний дитячий садочок, дуже цьому зраділа.

Римма Баранова:
«Щоразу, коли проїжджаємо мимо, Єва помічає різні нюанси, каже: «Мамо, дивися, перший поверх добудували! Мамо, дивися, вже видно башти!» Або яким кольором пофарбовано… Тобто Єва вже чітко говорить, що «мамо, дивися, на якому етапі будується мій садок»».

Зовсім скоро новий садочок буде готовий прийняти не лише Єву, але й більше сотні інших діточок. Його будівництво вже вийшло на фінішну пряму. На другому поверсі завершили всі внутрішні роботи. Готуються встановлювати панелі освітлення та пожежну сигналізацію. На будівництві можна часто зустріти першого заступника Ірпінського міського голови Олександра Маркушина.

Будівельник:
«Освітлення встановимо, розетки встановимо; пожежники заходять, ставлять свої датчики — і все».

Олександр Маркушин:
«Якщо є процеси, які можна поєднати — пожежники й електрики зараз не заважали б одні одним — можна було б робити».

На першому й нульовому поверхах тривають малярні та оздоблювальні роботи. Тут зробили теплу підлогу і вже її протестували.

Олександр Маркушин:
«Ми ставимо завдання перед підрядною організацією: до першого вересня закінчити повністю всі внутрішні оздоблювальні роботи в нашому садочку».

З 1 вересня розпочнуть благоустрій прибудинкової території. Зараз триває тендер на її облаштування.

Загалом протягом останніх п’яти років в Ірпені збудували чотири комунальні дитсадки. А садочок у Стоянці зустріне малечу вже цієї осені.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300