В Ірпені завершують будівництво цокольного поверху нового корпусу школи №1 (відео)

Ще два тижні тому в Ірпені лише заливали фундамент для нового корпусу школи №1, а зараз уже завершують цокольний поверх. Будівельники кажуть — це найскладніший етап у зведенні всієї будівлі.

Сергій Росстальний, керівник підрядної організації:  
«Тому що тут проходять комунікації — це по-перше. По-друге, треба робити певні конструктивні поєднання, а саме поєднувати з фундаментом блоки, вимуровувати стіни і т. д., і завжди на 50 відсотків часу втрачається будівельниками більше, ніж на стандартний поверх». 

Щоб пришвидшити роботи, залучили додаткову техніку. Тому за короткі строки вдалося змонтувати  90 відсотків фундаментних блоків, і вже готуються до перекриття цоколя. Зараз в’яжуть арматуру для монолітного поясу.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Є графік виконання робіт, вони в цей графік вписуються, і ми кожного тижня контролюємо хід будівництва. Слава Богу, немає перешкод ні з фінансуванням, ні з роботою, ні з поставкою матеріалів. Усе добре. Фінансування йде з ірпінського бюджету розвитку. Повна сума — 80 мільйонів — це з бюджету розвитку нашого міста».

До середини травня цокольний поверх має бути повністю завершений, і одразу розпочнуть мурувати стіни. Для цього вже навіть запаслися цеглою. Зараз робота триває у дві зміни, проте будівельники кажуть — є необхідність перейти на тризмінний графік.

Сергій Росстальний:
«Безумовно, є, тому що в нас є завдання, поставлене керівництвом міської ради, депутатами — максимально пришвидшуватися і зробити це все до нового навчального року».

Варто зазначити, що новий корпус школи — це не єдиний інфраструктурний об’єкт Ірпеня, де зараз тривають активні будівельні роботи.

Олександр Маркушин:
«За тиждень ми плануємо показати всі об’єкти інфраструктури, які зараз будуються в нашому місті. Незважаючи на карантин, розвиток міста йде».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300