В Ірпені завершився IX Чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд (відео)

Олександра Страдецька, журналістка:

«Чотири дні драйвової та наполегливої боротьби – і ось IX Чемпіонат із футболу серед українських діаспорних команд виходить на фінішну пряму. Триває останній поєдинок перед грандіозним фіналом».

У фінальному матчі за чемпіонське золото пощастило поборотися командам із Ізраїлю та Румунії. Перший тайм завершився нічиєю – 0:0. Це додало напруги на полі та завело публіку на трибунах. Але й другий тайм не змінив результат, тож вирішальним моментом для обох команд стала напружена серія пенальті. У результаті Румунія перемогла Ізраїль із рахунком 4:3.

Іван Анішорак, гравець румунської команди:

«Наша команда грала дуже добре, ми були сконцентровані цілий матч, ми були вмотивовані».

Іван Добра, капітан румунської команди:

«Емоції дуже великі були. Я радий, що виграли – ми за цим прийшли. Дякуємо організаторам, дякуємо пану Ігорю (Бокію – ред.) і всьому Ірпеню! Слава Україні!»

Рішуче налаштованою на перемогу була й команда футболістів із Ізраїлю. Проте хлопці не сумують через програш, а вже планують повернутися по золото в наступному році.

Роман Сергєєв, гравець ізраїльської команди:

«Склалося так, що програли. Пенальті – це лотерея. Але вважаємо, що показали добрий футбол і з високо піднятою головою їдемо додому».

Чемпіонат із футболу серед діаспорних команд в Ірпені провели вже втретє. Цього року на нього приїхало майже півтори сотні учасників. І гості, й господарі залишилися задоволеними змаганнями.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Сьогодні в нас був дійсно неймовірний фінал, який дійшов до післяматчевих пенальті. Я дуже вам дякую за класну гру, за море позитиву. І ще хочу подякувати всім, хто був причетний до цього чемпіонату».

Ігор Бокій, засновник чемпіонату, член Ради директорів Міжнародної організації «Четверта хвиля»:

«Ані я, ані Міжнародна організація українських громад «Четверта хвиля» нічого би не вартували, якби була просто ідея. Головним учасником цього процесу все одно є ви, футболісти. Не було би вас – не було б цього турніру».

Варто нагадати, що партнерами в організації чемпіонату стали Міжнародна організація українських громад «Четверта хвиля», Міністерство молоді та спорту, Українська асоціація футболу, Київська облдержадміністрація, Ірпінська міська рада та Університет державної фіскальної служби України.

Валентина Унинець-Ходаківська, в. о. ректора Університету ДФС України:

«Ми спільно з містом працюємо й створюємо максимально умови для того, щоб ми приймали такі турніри щороку».

Роботу міської влади з підготовки чемпіонату високо оцінила й народна депутатка України Ольга Василевська-Смаглюк. І пообіцяла надалі підтримувати розвиток Ірпеня, започаткований командою партії «Нові Обличчя».

Ольга Василевська-Смаглюк, народна депутатка України:

«Ми створюємо всі умови для того, щоб вони могли розвиватися тут».

Залишається додати, що за результатами чемпіонату бронзові медалі виграла команда діаспорян «Імпульс» із Польщі. У матчі за третє місце вона обіграла своїх співвітчизників – команду «Пульс».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
   

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300