Ірпінці збирають книжки для українських дітей, які перебувають у чеському місті Плзень

Photoeditorsdk Export

В Ірпені почався збір україномовних книг для дітей із України, які зараз перебувають у чеському місті Плзень. Ініціювала його ірпінчанка Марина Ткаченко.   

«Друзі, так сталося, що я зараз у місті Плзень. Це чеське місто прийняло до себе близько 12000 біженців з України. В основному це жінки та діти. І їм допомогають, хто як може. Але є велика проблема тут у нас – майже немає книжок українською для діток», – розповіла Марина Ткаченко на своїй сторінці у фейсбуці.

Вона повідомила, що підтримати українських дітей у Плзені наразі готові дві бібліотеки.

«Одна – це Ірпінська міська публічна бібліотека імені Максима Рильського – вони готові збирати для передачі сюди книжки. Інша – це Knihovna města Plzně (Бібліотека міста Плзень — ред.), яка прийме книжки в дар та зможе максимально розповсюдити їх серед українців, які тут перебувають (бібліотека має декілька філіалів у місті). Також у кожній книжці буде відмічено, що вона отримана в дар від міста Ірпінь», – зазначила ірпінчанка.

Вона закликала всіх, хто має можливість, приносити книги для дітей будь-якого віку в Ірпінську дитячу бібліотеку на вул. Шевченка, 3-А (навпроти міської ради).    

«Якщо ми зберемо хоча б 100 книжок, ми зробимо добру справу, і наші дітки тут будуть вам дуже вдячні. Тому прошу передати інформацію тим, хто зможе передати книжки», – написала Марина Ткаченко.

Цю ініціативу підтримала керівниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк.

«Давайте знову допоможемо! Ми зробили це для Пішу, зробимо і для Плзеня», – закликала вона.

Нагадаємо, наприкінці травня ірпінці за підтримки видавництв «Перун» і «Саміт-Книга» та мережі магазинів «Книго-ленд» зібрали для бібліотеки польського міста Піш 280 книг українською мовою.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння та київських новин!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300