Реклама

В Ірпінь доставили черговий реанімобіль від німецьких благодійників (відео)

Олександра Страдецька, журналістка:

 «В Ірпінь доставили ще одну карету швидкої від німецького товариства міжнародної допомоги «Interhelp». І це не звичайне авто швидкої, це — реанімобіль».

Реанімобіль – це багатофункціональне авто, обладнане медичною спецтехнікою для надання допомоги при невідкладних станах у пацієнтів. Наразі в автопарку Ірпінської центральної міської лікарні вже 4 таких реанімобілів.

Їх у місто доставили працівники благодійної організації «Фундація добрих справ». Голова благодійної організації Надія Філімонова-Скрипка зазначає, що із благодійниками «Interhelp» співпрацюють уже не перший рік у різних проєктах і ця співпраця триватиме і надалі.

Надія Філімонова-Скрипка, голова БО «Фундація добрих справ»:

«Коли ми маємо якусь потребу, я завжди озвучую, і там уже дивляться по ситуації, по можливості збирають кошти. І коли зберуть необхідну суму, тоді можуть придбати ще реанімобіль чи швидку допомогу того класу, який потрібен конкретній громаді».

Цей реанімобіль класу С – найвищого серед таких авто. Вже дуже скоро він працюватиме в новому медичному центрі, який відкриють уже в цьому році.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

 «Кошти на добудову цього медцентру вже є. Зараз закінчується тендерна процедура, визначається переможець і за кошти світового банку буде добудований цей медцентр».

На базі нового медцентру запрацює «Служба невідкладної медичної допомоги». У ній і працюватиме це та інші авто, які раніше передавали благодійники.

Антон Довгопол, директор КНП «Ірпінська центральна міська лікарня»:

«Якби мені хтось три роки тому сказав, що ми будемо отримувати так автомобілі, що у нас буде такий автопарк, я б просто не повірив. Якби мені сказали, що ми почнемо будувати медичний центр, я б не повірив. Але сьогодні ми маємо такі маленькі перемоги в модернізації нашого медичного закладу. І я думаю, що 2024 рік стане достатньо показовим роком, коли ми побачимо цей прорив технологічної медицини в Ірпінській громаді».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!