В Ірпінь з’їхалися письменники з п’яти країн

Photoeditorsdk Export 2019 11 26t163155.261

В історико-краєзнавчому музеї в Ірпені на Київщині відбулася творча зустріч із переможцями та членами журі Міжнародного літературного конкурсу «Сузір’я духовності – 2019» – письменниками з України, Білорусі, Ізраїлю, Казахстану та Німеччини. Про це у вівторок, 26 листопада, повідомив директор музею Анатолій Зборовський.

Під час зустрічі, зокрема, презентували альманах «Україна – Білорусь». На зібрання прийшли й ірпінські поети – переважно учасники літературної студії «Дебют» при міській бібліотеці. Прозвучали вірші кількома мовами. Зустріч провела засновниця й голова оргкомітету конкурсу Наталя Вареник.

Гості познайомилися з Ірпенем: під час музейної екскурсії дізналися про його історію, відвідали Університет Державної фіскальної служби України та університетську церкву св. Миколая Чудотворця, побували в Парку письменників, пройшлися містом. «Вони відзначили, що Ірпінь – красиве місто. Особливо сподобався пам’ятник Тарасові Шевченку. Охоче фотографувалися біля нього, а також біля скульптур Парку письменників», – розповів Анатолій Зборовський.

Нагадаємо, в жовтні в Ірпені та Києві пройшов I Міжнародний фестиваль письменників-перекладачів «Кочур-фест», учасниками якого були відомі в Європі літератори: Ніколь Лоран-Катріс із Франції, Лаура Ґаравалья з Італії та Милутин Джуричкович із Сербії.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300