В Ірпінській бібліотеці напишуть радіодиктант за новим правописом

6

Завтра, 8 листопада, ірпінці зможуть долучитися до акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності». Організоване написання диктанту відбудеться в Ірпінській центральній міській бібліотеці. Акція проанонсована на сторінці бібліотеки в соцмережі.

Початок – об 11.00.

Як повідомляє сайт Українського радіо, в прямому ефірі з радіостудії на Хрещатику, 26 диктант читатиме відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови й літератури Олександр Авраменко, який складає текст радіодиктанту протягом 13 років. Цього разу він застосує кілька елементів на перевірку знання нової редакції правопису.

Уперше диктант можна буде перевірити вже через 15 хвилин після його написання: з 11.45 до 12.00 охочі зможуть надіслати свій текст (фото, скан або скріншот із вказаною зворотною адресою) на електронну скриньку Українського радіо ([email protected]), або в повідомлення на сторінці UA: Українське радіо у фейсбуці, або на вайбер (097) 107-107-9. Повідомлення треба надсилати на одну з адрес, не дублюючи.

З 12.00 до 12.15 у прямому радіоефірі Олександр Авраменко проведе роботу над помилками. 

Автори безпомилкових диктантів отримають заохочувальні призи. Додатково буде оголошено конкурс на найкращі твори про написання диктанту. Твір із диктантом треба надіслати поштою протягом трьох днів на адресу: 01001, Київ, Хрещатик, 26 (помітка «на конкурс»). 10 найкращих робіт будуть нагороджені призами. 

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності проводиться вже 19 років поспіль із нагоди Дня української писемності та мови.

Після написання диктанту в Ірпінській бібліотеці розпочнеться презентація нових книг письменника Володимира Коскіна.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300