В Ірпінській лікарні застосовуватимуть інноваційні пов’язки

Використовувати передові технології, запроваджувати найкращі медичні практики світу для медиків Ірпінської центральної міської лікарні вже стало добрим правилом. Цього разу в хірургічному відділенні організували черговий майстер-клас: представники відомої європейської компанії «Hartmann» ділилися досвідом використання інноваційних пов’язок.

Олександр Тромса, завідувач хірургічного відділення Ірпінської лікарні:  
«Ми просто хочемо йти в ногу з часом, використовувати ті ж матеріали, ті ж пов’язки, ліки, засоби, які використовуються в Європі, в Америці, в усьому світі, й дають позитивний результат у лікуванні, швидше одужання пацієнта».

У Валерія  Лукича – виразки нижньої кінцівки. Рани довго не заживають. У лікарні він уже близько трьох місяців. Зараз лікарі накладають гідроактивну суперабсорбуючу пов’язку, яка принципово відрізняється від звичної марлевої.

Ольга Ковальчук, представник компанії «Hartmann»:
«Це методи, які прийнято називати сучасними методами лікування. Пов’язки, які забезпечують атравматичність ведення раньового процесу, тобто вони безболісні плюс перевага таких сучасних покриттів у тому, що їх не потрібно змінювати кожного дня. Це і зменшує навантаження на медичний персонал, і комфортніше для пацієнта».

Цінність таких матеріалів ще й у тому, що вони видаляють більше 50 відсотків некротичних тканин протягом 14 днів. В іншому випадку їх потрібно було б видаляти радикальним механічним способом. До того ж, таке покриття прискорює загоєння ран.

Ольга Ковальчук:
«Пов’язка діє таким чином, що зволожує й очищає рану за рахунок своїх складових. Її можна використовувати до 72 годин. Вона очистить рану від фібрину, плюс вона має антибактеріальну дію. Після цього можна буде вже використовувати пов’язки, які будуть надалі стимулювати процес грануляції й епітелізації».

Такі пов’язки застосовуються при хронічних  ранах пролежнів, трофічних виразках, діабетичних виразках тощо. Лікарі кажуть, з такими діагнозами у відділення щомісяця потрапляє більше 30 пацієнтів.

Валерій Панасюк, пацієнт:
«Ми йдемо зараз тим шляхом, що потрібно брати досвід провідних фірм німецьких, швейцарських і використовувати в нас».

Олександр Тромса:
«Ми будемо розвивати й використовувати надалі ці методи, оскільки вони вже апробовані в інших клініках, в інших лікарнях, тобто вони вже працюють. Нам тільки треба буде впроваджувати».

Олена Чернявська, заступник Ірпінського міського голови:
«Дуже добре, що сьогодні наші ірпінські лікарі мають змогу підвищувати свою кваліфікацію і переймати європейський досвід і медичні практики країн світу».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300