В Ірпінській міськраді спростували фейк про забудову території суду

1 P19mamh1tp46hsb45co1tk1veb5

Пресслужба Ірпінської міськради спростувала інформацію одного з інтернет-видань про те, що на місці, де стоїть будівля міського суду, може зявитися багатоквартирний будинок.   

«18 червня 2020 року інтернет-ресурс irpin.online опублікував статтю під назвою «Замість суду – висотка», в якій журналісти припускають, що суд, розташований в Ірпені на вул. Мінеральній, 7, може бути виселений зі свого приміщення, а землю під ним віддадуть під висотну забудову. Таке нібито передбачає проєкт рішення 82-ї сесії Ірпінської міської ради. Заявляємо, що такі твердження є неправдивими і носять маніпулятивний характер», — зазначається в повідомленні на сайті міськради. 

Пресслужба опублікувала офіційне роз’яснення щодо проєкту рішення сесії «Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності Ірпінської міської ради, цільове призначення якої змінюється з будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування на будівництво і обслуговування багатоквартирного житлового будинку в м. Ірпінь, вул. Мінеральна, 7». У мерії відзначають, що проєкт стосується не тої ділянки, на якій стоїть будівля суду, і про спорудження нових будинків не йдеться.    

«Зазначена в проєкті рішення земельна ділянка площею 0,3454 га (кадастровий номер 3210900000:01:028:0105) перебуває в комунальній власності територіальної громади м. Ірпінь. Як зазначають у відділі земельних ресурсів, станом на теперішній час на цій території знаходиться багатоквартирний житловий будинок, співвласники якого є членами ОСББ «Фаворит на Мінеральній». У зв’язку із зверненням ОСББ щодо передачі в постійне користування земельної ділянки виникла необхідність у зміні цільового призначення зазначеної земельної ділянки з будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування на будівництво і обслуговування багатоквартирного житлового будинку, враховуючи ст. 42 Земельного кодексу України: «Земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України», — сказано в повідомленні.

При цього наголошується, що «земельна ділянка площею 0,6084 га, на якій розміщений Ірпінський міський суд, має кадастровий номер 3210900000:01:028:0100, та перебуває у власності територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області, тобто є державною власністю». «Ідентифікатором земельної ділянки у Державному земельному кадастрі є її кадастровий номер, відповідно до ст. 17 Закону України «Про державний земельний кадастр», а не її поштова адреса», — підкреслюють у міськраді.

Пресслужба зауважує, що відповідно до Кодексу етики журналіста, перевіряти інформацію, яку працівники медіа оприлюднюють і поширюють, є їхнім обов’язком. «Найкраще це робити, звертаючись до її першоджерела, у цьому конкретному випадку – до Ірпінської міської ради. Однак таких запитів чи звернень не надходило», — відзначається в повідомленні.


Підписуйтеся на новий Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300