В Ірпінській міськраді відбуваються обшуки

H87c8743

Представники поліції та прокуратури проводять обшуки в Ірпінській міській раді. Про це повідомила в соцмережі в. о. міського голови Анастасія Попсуй. Вона наголосила, що за цими подіями стоять забудовники, які не хочуть сплачувати до міського бюджету пайову участь у розвитку інфраструктури міста.

«Наразі в приміщенні Ірпінської міської ради проходять слідчі дії – обшуки з вилученням документів. Вилучаються документи, які свідчать про сплату чи несплату пайової участі», – поінформувала Анастасія Попсуй.

«Передісторія. Ірпінська міська рада подала десятки позовів на горе-забудовників, які не сплатили вчасно пайову участь до міського бюджету. Замість сплати, вони нічого кращого не придумали, ніж «найняти» прокуратуру та поліцію для проведення обшуку в міській раді. Мета обшуків така: поліція та прокуратура має вилучити документи, без яких Ірпінська міська рада не зможе продовжувати судитися з забудовниками. Це дозволить їм не сплачувати пайову участь у розмірі десятків мільйонів гривень», – зазначила в. о. мера.

Анастасія Попсуй також повідомила, що крім мало не щоденного підписання судових позовів про стягнення заборгованості з пайової участі, вона надіслала декілька звернень із цього приводу до Президента України, Верховної Ради і голови облдержадміністрації.

В. о. міського голови пообіцяла найближчим часом опублікувати повний перелік забудовників- неплатників і тих, хто їх «кришує».

«Замовники обшуку відомі, своє вони отримають у рамках чинних законів. І поки у владі ми, вони сплатять все до копійки до бюджету міста. А виконавці обшуку вже найближчим часом ходитимуть на допити», – додала Анастасія Попсуй.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300