В Ірпінській школі №1 створюють інтерактивно-ресурсний простір (відео)

Учні початкових класів Ірпінської школи №1 із нетерпінням чекають, коли будуть тут навчатися та розважатися. Це інтерактивно-ресурсний простір для Нової української школи. Його створюють у новому корпусі закладу, і зараз першокласники є першими експертами новації.

Діти:                        
«Подобається лежати на килимках. І ще – сидіти на пуфиках, відпочивати».

Олена Ілляшенко, директорка Ірпінської СЗОШ №1:
«Намагаємося ефективно використати приміщення нашого нового корпусу для організації різних форм навчання. Це для Нової української школи (початкової ланки) і для дітей із особливими освітніми потребами».

Приміщення має дві просторі кімнати, функціонально пов’язані між собою. Одна кімната – ресурсна.  Вона передбачає, перш за все, відновлення та реабілітацію дітей з особливими освітніми потребами.

Ганна Котолуп, заступниця директора Ірпінської СЗОШ №1:
«Саме завдяки такому простору зможуть працювати наші корекційні педагоги, психологи, олігофренопедагог, логопед. І саме вони зможуть повністю реалізувати корекційну програму для дітей з особливими освітніми потребами».

Інша кімната – інтерактивна. Вона забезпечена мультимедійним комплексом. Спеціально оформлені окремі навчальні зони, а завдяки меблям-трансформерам їх можна легко реконструювати для різних форм проведення занять.

Ганна Котолуп:
«Тут є дуже багато всього інтерактивного, ти можеш до всього доторкнутися і все можеш спробувати сам. Наприклад, якщо викладатимемо англійську, то можна поділити на декілька умовних зон. Одна зона – це буде speaking club, діти будуть там розмовляти; у другій зоні – інтерактивна дошка, де діти відпрацьовують  навички з граматики».

Дітки разом із учителем зможуть завітати сюди на будь-якому уроці і в неформальній обстановці продовжити досліджувати світ.

Олена Ілляшенко:
«Дитина вибирає самостійно, в якій зоні вона захоче навчатися. Можливо, дитина захоче трішечки відпочити. Захоче зробити якісь певні дослідження – вона йде й працює, захоче відпочити – відпочиває, захоче попрацювати за інтерактивним комплексом – йде й за ним працює. Тобто дитині дається вибір».

Надія Дроган, журналістка:
«Зараз цей простір наповнюють додатковим обладнанням, експериментують, як воно буде працювати. Планують, що вже до кінця цього навчального року проєкт буде повністю завершений, а в новому навчальному році тут працюватимуть дітки».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300