В Ірпінській центральній лікарні відкрили відділення невідкладних станів

В Ірпінській центральній міській лікарні відкрили відділення невідкладних станів. Тут пацієнти зможуть оперативно отримувати медичну допомогу при гострих станах, діагностиці інфаркту, інсульту, станах, що супроводжуються втратою свідомості та інших.

Анастасія Попсуй в.о. Ірпінського міського голови:

«Сьогодні ми відкриваємо відділення невідкладних станів, що дозволяє реагувати абсолютно блискавично, щоби врятувати людину у стані шоку або іншому гострому стані, який необхідно невідкладно діагностувати і надати першу допомогу. Завдяки таким крокам ми можемо показати, що ми не просто можемо обслуговувати велику громаду, а ми можемо це робити якісно і на найвищому рівні».

Палату невідкладних станів облаштували у приймальному відділенні, на першому поверсі лікарні. Оснащена вона усім необхідним обладнанням для підтримки життя пацієнта та термінової діагностики. Це дефібрилятори, апарати штучної вентиляції легень, хірургічні відсмоктувачі, спеціальні монітори пацієнта тощо.

Людмила Бідула, головний лікар КНП «Ірпінська міська центральна лікарня»:

«Ви бачите кардіограф, кардіографи не прості, кардіограф має функції телемедицини і в разі, якщо наші лікарі хочуть проконсультуватися з іншими спеціалістами, вони можуть переслати з даного кардіографа всі дані і отримати необхідну інформацію».

Загалом на облаштування двомісної палати невідкладних станів з ірпінського бюджету виділили понад один мільйон гривень. Невдовзі тут також планують відкрити діагностичний кабінет з обладнанням для КТ та МРТ.  

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300