В Ірпінському академічному ліцеї відбувся день відкритих дверей

Кілька сотень батьків та дітей побували на дні відкритих дверей у новоствореному Ірпінському академічному ліцеї Національного університету біоресурсів та природокористування. Адміністрація закладу ознайомила майбутніх ліцеїстів із правилами зарахування, а батьки мали нагоду поставити усі цікаві їм запитання і почути відповіді на них.

Батьки майбутніх ліцеїстів:

«Перш за все очікуємо добре ставлення до дітей, зацікавлення якоюсь професією. В нашому суспільстві всі люди мають бути багатогранні, всі предмети — дуже важливі, але зацікавленість є на першому плані».

«Очень много денег тратим на репетиторов – украинский язык, математика и английский. И хотелось бы иметь результат. Хотелось бы более профильное обучение, где будет меньшее количество детей в классе и будет надана хорошая подготовка для учеников».

Академічний ліцей працюватиме вже з 1 вересня на базі Ірпінського економічного коледжу і зможе вмістити до 600 учнів. Свої заявки для вступу подали вже понад 350 дітей. Сьогодні приміщення закладу активно готують до початку навчального року.

Світлана Березинець, в.о. директора Ірпінського академічного ліцею:

«На сьогоднішній день ведуться ремонтні роботи, майже на 90% підготовлені аудиторії, вони потребують тільки косметичних робіт. Сама головна робота була – обладнання двох туалетних кімнат, ці роботи зараз ведуться».

Під час зустрічі, автор ідеї створення академічного ліцею в Ірпені, голова інвестиційної ради Володимир Карплюк зазначив, що має великі сподівання на цей освітній заклад. 

Володимир Карплюк, лідер команди «Нові обличчя», голова інвестиційної ради Ірпеня:

«Немає міста в Україні, яке б вклало в освіту більше, ніж Ірпінь. Ми створили Ліцей інноваційних технологій, ми добудували корпус сімнадцятої школи на 19 класів, ми добудували поверх другої школи, ми створили інфраструкні об’єкти у вигляді спортивних майданчиків у всіх школах, створили спецкласи у всіх школах. Ми добудовуємо третій і почали четвертий ДНЗ. Жодне місто в Україні не може дати такого результату.  Повірте мені, я переконаний, що через рік, через два ви побачите, що база цього навчального закладу буде одна з провідних в Україні, а можливо не тільки в Україні».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300