В ірпінському мікрорайоні Стоянка збудували станцію водопостачання другого підйому (відео)

У мікрорайоні Стоянка в Ірпені збудували станцію другого підйому води. Тепер споживачі отримуватимуть надійне водопостачання за рахунок накопичення чистої води в резервуарах.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«У мікрорайоні Стоянка до цього часу вода подавалася зі свердловини одразу в мережу. Зараз ми побудували станцію другого підйому. Тут є резервуари чистої води на 1200 кубів, насосна станція – три насосні агрегати (два основних, один резервний). Мікрорайон Стоянка повністю буде централізовано забезпечений із цього водозабору».

Будівництво станції почали рік тому. Зараз залишилося лише підключити її до електромережі. Щодоби вона подаватиме три тисячі кубометрів води.

Артур Загодіренко, директор комунального підприємства «Ірпіньводоканал»:
«Уже готові три свердловини в цьому мікрорайоні. На даний момент проводяться роботи з буріння ще однієї свердловини».

Вода зі свердловин спочатку надходитиме в резервуари, а потім станція доправлятиме її споживачам. Поруч із резервуарами побудують ще й станцію очищення та знезалізнення води. Вже зробили й розмітку для заливки фундаменту. А станцію водопостачання другого підйому запустять у роботу через кілька тижнів.

Олександр Бурчак, депутат Ірпінської міської ради від партії «Нові Обличчя»:
«Завдяки моїй ініціативі зберегли земельну ділянку для будівництва цієї станції. Я пролобіював виділення фінансів із міського бюджету на проєкт землеустрою. Розробили проєкт — і далі пішло фінансування. І зараз бачимо результат».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300