В Ірпінському регіоні відновлюють пасажирські перевезення, але дитсадки не відкривають

Photoeditorsdk Export 2020 03 17t173501.783

Завтра, 26 травня, в Ірпінському регіоні відновлюється робота громадського транспорту. Також відкриють дитячі спортивні секції, в яких відбуватиметься підготовка до всеукраїнських і міжнародних змагань. Водночас дошкільні навчальні заклади поки що працювати не будуть. Такі рішення ухвалила сьогодні в Ірпені місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«В Ірпінському регіоні відновлюються пасажирські перевезення. Пасажирам потрібно буде виконувати ряд правил, зокрема, бути в масках і займати тільки сидячі місця. Ряд вимог передбачені і для перевізників», — зазначив заступник голови комісії ТЕБ та НС, перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин.

Зокрема, за рішенням комісії, перед початком робочого дня водії транспортних засобів проходитимуть температурний скринінг, а під час роботи мають бути (як і пасажири) в захисних масках чи респіраторах і в рукавичках. Перед кожним рейсом в автобусах буде проводитися вологе прибирання й дезинфекція.

Також комісія дозволила проведення занять у спортивних секціях для дітей від 7 років, які беруть участь у змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівня.

«Щодо дитсадків, то поки що комісія не дозволила послаблення карантинних заходів для них. Попередньо це може статися з 1 червня», — повідомив Олександр Маркушин. Причина — несприятлива епідемічна ситуація. Як повідомили на засіданні комісії керівники закладів охорони здоров’я, в регіоні перевищений показник інцидентності — за останні 7 днів зафіксовано 20 випадків COVID-19 на 100 тис. населення.   

«Заслухавши лікарів та начальника управління освіти, вирішили не поспішати. Готуємось до вікриття, спостерігаємо за захворюваністю, і якщо все буде в нормі — дозволимо працювати на наступному етапі послаблення карантину», — відзначив голова комісії, в. о. міського голови Андрій Літвинов.

Нагадаємо, сьогодні обласна комісія ТЕБ та НС дозволила пом’якшити карантинні обмеження на території Київщини.


Підписуйтеся на новий Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300