В ірпінському заказнику «Криничка» відпочивальники незаконно розводили багаття

116403609 1172179136484641 3049864642791864814 O

У гідрологічному заказнику місцевого значення «Криничка», розташованому між вулицями Глінки та Новооскольською в Ірпені на Київщині, невідомі особи, порушуючи природоохоронне законодавство, розводили багаття. Про це повідомило комунальне підприємство «Муніципальна варта».

«Заказник охороняється як національне надбання, зі встановленням необхідних вимог щодо охорони, відтворення та використання природних ресурсів. «Криничка» має велике природоохоронне, рекреаційне та естетичне значення, проте не всі люди розуміють важливість збереження цього дорогоцінного джерела та порушують заповідний режим. Під час патрулювання території «Кринички» інспекторами «Муніципальної варти» Ірпінської міської ради були виявлені залишки вогнищ (в одному навіть був розібраний мангал, покинутий відпочиваючими)», — розповідається в повідомленні підприємства.

Згарища були ліквідовані — «інспектори МВ перекопали їх, щоби у майбутніх відпочиваючих не було бажання влаштувати багаття на цих місцях».

У «Муніципальній варті» наголошують, що на території гідрологічного заказника забороняється:

— розведення вогнищ;

— засмічення та забруднення території, влаштування сміттєзвалищ;

— проїзд усіх видів транспорту поза дорогами загального користування, за винятком службового транспорту та протипожежної техніки, а також улаштування стоянки автомобілів;

— знищення або пошкодження інформаційно-охоронних, межових знаків та інформаційних щитів;

— розорювання земель — за винятком проведення протипожежних заходів;

— надання ділянок під будівництво та в оренду;

— порушення грунтового покриву, гідрологічного режиму та меліоративні роботи;

— вирубування зелених насаджень;

— розробка корисних копалин;

— порушення умов гніздування птахів та поселень звірів;

— мисливство та натаскування собак;

— використання природних ресурсів без установлених та затверджених відповідно до чинного законодавства лімітів та з порушенням умов і термінів їхнього використання;

— будь-яка діяльність, що загрожує збереженню або призводить до деградації чи зміни первісного стану заказника.

Згідно зі ст. 64 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», порушення законодавства про природно-заповідний фонд тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільну або кримінальну відповідальність.

У випадку виявлення фактів порушення заповідного режиму заказника «Муніципальна варта» просить негайно повідомляти про це на її цілодобову гарячу лінію ((04597) 60-400 або (073) 07-00-557), робити фото- й відеофіксацію правопорушень та надсилати матеріали на вказаний мобільний номер месенджерами «Telegram», «Viber» або «WhatsApp».

«Зауважимо, що в Ірпені є спеціально облаштовані мангальні зони, де відпочиваючі мають можливість, не порушуючи законів, приготувати собі смачні страви на стаціонарних мангальних установках: парк «Дубки», парк «Центральний», міська набережна (по одній мангальній зоні з кожної сторони залізничного мосту)», — відзначає «Муніципальна варта».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300