В ірпінських дворах встановлюють будиночки для котів

«От є у людей якесь хоббі. Одні – волонтери. Інші – ще хтось. А я – допомагаю котам»

Валентину Андріївну на це хоббі надихнула її близька приятелька. І відтоді щодня у дворі будинку, де вона мешкає, – бенкет для безпритульних котів.

Валентина Климчук, мешканка Ірпеня: «Я коли йду куди-небудь вдень, а потім вертаюсь – вони біжать слідом за мною…».

Дивлячись на відчайдушність жіночок, які допомагають безпритульним тваринам, Служба захисту та лікування тварин і Контроль благоустрою Ірпеня вирішили також взяти у цьому активну участь. І почали встановлювати у дворах багатоквартирних будинків будиночки для котів. 

Євгенія Мельник, начальник відділу Служби захисту та лікування тварин: «Тварин дуже багато: і котів, і собак. Але ми гуманними методами намагаємось контролювати їхню популяцію. Масово стерилізуємо, проводимо щеплення і рухаємося в напрямку Європи. Наслідуємо їх. Встановлюємо котячі будиночки там, де простерилізували всіх котів у дворі».

Наразі встановили будиночки у дворах по вулицях Михайлівська, Ярославська та Кочура. Кожен котячий дім може вмістити до 20 тварин. До зими такими будиночками планують забезпечити ще 7 дворів.

Дмитро Скрипник, в. о. начальника КП «Контроль благоустрою міста»: «Можливо ще у наступному році ми також заплануємо встановлення будиночків і для безпритульних собак. Щоправда поки звернення від громадян не було. Але якщо виникне така потреба, я думаю, що ми обов’язково прислухаємось і втілимо це у життя».

Окрім цього, зараз у місті розробляють волонтерські договори з людьми, які піклуються про безпритульних тварин.

Євгенія Мельник, начальник відділу Служби захисту та лікування тварин: «Люди взагалі добрі, тому і прилаштування тварин проходять добре. На місяць ми прилаштовуємо по 20-30 тварин. Це дуже гарний показник у порівнянні, наприклад, з іншими містами. Ми поки що йдемо вперед».

І тільки вперед. Адже з такими людьми, як Валентина Андріївна та її подруги  шляху назад просто неможливо уявити.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300