В ірпінських школах з’являться страви з рецептурника Євгена Клопотенка

68239675 442742692989328 580136196336779264 N

До 21 серпня включно ірпінське комунальне виробниче підприємство «Громадське харчування» приймає від школярів і їхніх батьків побажання й пропозиції щодо оновлення меню, за яким у новому навчальному році харчуватимуться учні. Про це в коментарі ITV повідомив директор підприємства Михайло Козаченко. За його словами, нове меню також включатиме страви відомого українського кухаря.

«Страви зі збірника рецептур, за яким сьогодні харчуються школярі, розроблені ще у 80-х роках минулого століття. Це меню розраховане на двотижневу циклічність, і потім страви знову по колу повторюються. Певні зміни вносить лише сезонність. Однак будь-яка їжа, яку часто вживають, приїдається і набридає. Тож надходить час переглянути меню, додати нові страви, які б викликали в дітей бажання їх куштувати, були б поживними й максимально корисними», – розповів Михайло Козаченко.

За його словами, незважаючи на те, що прийом заявок тільки розпочався, батьки жваво реагують на пропозицію разом попрацювати над оновленням шкільного меню. Серед побажань, які найчастіше звучать – збільшити кількість страв із рибою, птицею, сиром, готувати запіканки і сирники.

«Остаточне рішення про зміни меню комплексних і неповних обідів прийматимемо після опрацювання пропозицій від громади. Перед нами буде непросте завдання – поєднати побажання батьків і дітей із можливими витратами і не допустити різкого збільшення вартості обідів. Хоча відразу зауважу, що ціна обідів трохи зросте, адже подорожчали продукти, комунальні послуги, зростає рівень оплати праці», – додав Михайло Козаченко.

Але що точно з’явиться в оновленому меню – то це страви з рецептурника відомого сучасного кухаря Євгена Клопотенка. Які саме – підприємство повідомить після остаточного узгодження всіх обраних страв для школярів на новий навчальний рік, зазначає керівник «Громадського харчування». Також буде розроблене нове дієтичне меню.

Окрім оновленого асортименту обідів КВП «Громадське харчування» працює над не менш важливими обновками для закладів середньої освіти. Вже у вересні цього року в новому Академічному ліцеї та в школах №№2, 3 і 17 з’являться кафе, де можна буде придбати чай, соки-води, випічку, сандвічі й солодощі, а в школі №2 ще й відкриється нова їдальня. В НВО «Освіта» та в школі №3 запрацюють камери відеоспостереження. У недалеких планах підприємства – встановити в кожній школі Приірпіння термінали, які працюватимуть із «Картою юніора», щоб діти могли безготівково розраховуватися за обіди.   

Надіслати побажання щодо оновлення шкільного меню можна на електронну пошту КВП «Громадське харчування»: [email protected].

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300