Реклама

В Ірпінській бібліотеці презентували каталог VI художнього пленеру «Намальований Ірпінь» (фото)

263488927 3265835583702941 7041871327693793208 N

Сьогодні в Ірпінській міській бібліотеці презентували каталог VI Всеукраїнського художнього пленеру ім. В. Сидорука «Намальований Ірпінь», який був присвячений пам’яті ініціатора та співорганізатора ірпінських пленерів, заслуженого художника України Костянтина Могилевського. Участь у презентації взяли митці, міський голова Олександр Маркушин, голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк, керівниця відділу культури, національностей і релігій ІМР Євгенія Антонюк, донька Костянтина Могилевського Прасков’я Мельниченко.

Олександр Маркушин запевнив присутніх, що міська влада й надалі підтримуватиме художників та сприятиме проведенню в Ірпені творчих з’їздів майстрів образотворчого мистецтва, а також розповів про проєкт відкриття в місті артцентру.  

Міський голова відзначив, що проведення в Ірпені художніх пленерів свого часу ініціювали Костянтин Могилевський і Володимир Карплюк. «Зараз Костянтина Могилевського уже немає разом із нами. Але є тепла пам’ять про нього та полотна, написані на його честь на цьому пленері та зібрані у презентованому каталозі. Переглянути його ви можете у Центральній міській бібліотеці чи Ірпінському краєзнавчому музеї», – зазначив Маркушин.

Володимиру Карплюку, як співзасновнику пленеру, вручили перший примірник нового каталогу «Намальованого Ірпеня». Також видання отримали автори робіт, які потрапили в каталог, та всі учасники презентації.  

Картини, написані під час VI пленеру «Намальований Ірпінь», будуть експонуватися в бібліотеці до вівторка, 7 грудня.


Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама