Реклама

В Ірпінській міській бібліотеці відкрилися нові виставки (фото)

В Ірпінській міській бібліотеці відкрилися нові виставки (фото)

В Ірпінській міській бібліотеці імені Максима Рильського відкрилися нові виставки. Про це розповіла на своїй сторінці у фейсбуці директорка закладу Олена Циганенко.

Зокрема, 15 травня ірпінцям була представлена експозиція київського колекціонера Юрія Шевели, присвячена 130-річчю від дня народження видатного письменника, драматурга й режисера Михайла Булгакова. Вона включає 199 раритетних експонатів – зокрема, перші видання романів «Майстер і Маргарита» і «Мольєр», багато зарубіжних видань і самвидаву, а також книги про життя письменника та дослідження його творчості.

Олена Циганенко зауважила, що дитячі і юнацькі роки Михайла Булгакова – з 1900-го по 1918-й – були пов’язані з Бучею, де родина письменника побудувала затишну дачу для літнього відпочинку.

Виставка працюватиме до 19 червня.

Також 15 травня в бібліотеці відкрилася виставка робіт відомої в Україні ірпінської вишивальниці Євгенії Шудрі, яка сьогодні відзначає 80-літній ювілей.

«В її руках «співає» кольорова нитка, а щедрий ужинок за 40 років творчого життя – велике «Королівство квітів», у якому на вишитих панно, килимах, картинах панують яскраві троянди і маки, братки і польові квіти. Вони зачаровують красою і довершеністю, викликають захоплення і дарують естетичну насолоду. Її роботи демонструвались на персональних виставках у мистецьких залах, музеях, бібліотеках Києва та Ірпеня», – зазначила Олена Циганенко.

Вона також наголосила, що Євгенія Шудря «збагатила історію українського мистецтвознавства, випустивши ряд книг, присвячених подвижницям народного мистецтва кінця ХІХ – початку ХХ століття». У 2015–2020 роках майстриня очолювала мистецьку студію рукоділля «Живопис голкою», яка працювала при Ірпінській центральній міській бібліотеці.

Виставка буде експонуватися по 29 травня.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!