В Ірпінській міськраді нагадали депутатам і посадовцям про початок деклараційної кампанії

Photoeditorsdk Export 2022 01 04t142812.955

З 1 січня стартувало подання декларацій за 2021 рік особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Ірпінської міськради.

«Відповідно до вимог ст.ст. 1, 3, 45 Закону України «Про запобігання корупції» посадові особи місцевого самоврядування, депутати Ірпінської міської ради, посадові особи юридичних осіб публічного права (комунальних підприємств, закладів, установ) зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством», – зазначає пресслужба.

У повідомленні зауважується, що за порушення суб’єктом декларування встановлених Законом України «Про запобігання корупції» вимог фінансового контролю – зокрема, за умисне неподання декларації, несвоєчасне подання декларації, умисне внесення до декларації завідомо недостовірних відомостей тощо – передбачене притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300