В Ірпінській школі №12 тривають останні приготування до навчального року (відео)

Більше чотирьох із половиною тисяч метрів оновленої покрівлі, євровікна, відремонтовані коридори та класні кімнати. З такими «обновками» школярів невдовзі зустрічатиме Ірпінська школа №12 імені Заріфи Алієвої.

Ця школа, як і інші освітні заклади міста,  немало постраждала від ворожих ракет. Зараз робітники завершують фінальні штрихи: ремонтують стелю у спортзалі, наводять лад усередині та ззовні приміщення. А ще на початку червня капітальний ремонт тільки розпочинався. Спонсором кардинального оновлення освітнього простору виступила державна нафтова компанія Азербайджанської Республіки SOCAR.

Валентина Антоненко, директорка СЗОШ №12 ім. Заріфи Алієвої:
«Наша школа отримала свій другий день народження. Вона відродилася в повній мірі, вона стала ще кращою! Капітальний ремонт нашої школи – це компанія SOCAR в Україні в особі Ельчіна Мамедова, а дав добро на цей ремонт Президент Азербайджану Ільхам Алієв».

Ось такі сучасні натяжні стелі тепер можна побачити майже в кожному шкільному класі та коридорі. Або ці. Вони не нові, а відремонтовані, та від цього не менш стильні й охайні.

У школі замінили також 37 дверей, 700 світильників та 3700 радіаторів. А так виглядає одна з повністю оновлених початкових класних кімнат: із новою стелею, лінолеумом та меблями. У такому класі в радість і навчатися, і навчати!

Марина Самбур, учителька початкових класів:
«Я вірю і думаю, що все буде добре і що ми будемо спокійно навчатися».

У школі подбали не лише про якісні умови, а й про безпеку: повністю відремонтували укриття. Це кілька приміщень, розрахованих на понад півтори тисячі людей. Тут уже замінили вентиляційну систему та встановили біотуалети. Зараз майстри завершують налаштування освітлення. А ще тут планують облаштувати медпункт та харчоблок.

Сергій Білобров, заступник директора з господарської діяльності СЗОШ №12 ім. Заріфи Алієвої:
«Буквально вчора після обіду була комісія ДСНС, обійшли ми все підвальне приміщення –бомбосховище. Зауважень не було з їхнього боку».

Сьогодні у школі вперше від початку війни гамірно, як у вулику. Це дітвора прийшла отримувати підручники.

Алла Костєва, завідуюча бібліотекою СЗОШ №12 ім. Заріфи Алієвої:
«Дуже скучили за всіма. Вони всі нас дуже люблять, а ми їх як любимо! А підросли як! Бажаємо всім діткам здоров’я, миру і радості!»

Сповнені позитивом та вірою у краще і батьки школярів.

Сергій, мешканець Ірпеня:
«Діти зможуть повернутися до навчального процесу. Це дуже радує як батьків, так і дітей, які нарешті можуть побачити своїх однолітків після того всього жаху, який ми пережили».

Аліна, мешканка Ірпеня:
«Я довіряю нашій школі, директору. Сподіваємося, що все буде добре і наша Україна переможе!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300