Реклама

В Ірпінському ліцеї № 2 нарешті запрацює їдальня (відео)

Для учнів Ірпінського ліцею № 2 завершується період ланч-боксів. Вже з наступного тижня вони їстимуть гарячі обіди в шкільній їдальні. В їдальні, яка у березні 2022-го була зруйнована окупантами.

Її відбудували з нуля. А зараз сюди привезли сучасне кухонне обладнання і облаштували харчоблок.

Досі учні ліцею брали з собою перекуси та харчувалися привезеною їжею, тож такій новині дуже раді.

 Назар Шалак, учень ірпінського ліцею № 2:

 «Як на мене, порції малуваті для старшокласників. Особисто я не сильно наїдаюся. Плюс в основному їжа справді є холодною і власна їдальня в школі це буде чудово, як і було до війни, всім подобалося і я вважаю, що це – чудове рішення».

Сучасні конвекційні печі, овочерізки, морозильні камери, м’ясорубки та багато іншого. Вся ця техніка дасть змогу готувати швидко, а головне – корисну їжу для дітей. Обладнання придбали за кошти благодійників та міського бюджету.

Юлія Устич, заступниця Ірпінського міського голови:

 «Чотири мільйони гривень було виділено з місцевого бюджету для обладнання нашого харчоблоку. Але певну кількість коштів допомогли і наші меценати, за що ми їм дуже дякуємо. Я хочу запевнити наших батьків, що з понеділка учні ліцею № 2 будуть отримувати гарячі обіди. Паралельно встановлюється наше обладнання і відзавтра працівники будуть навчатися на ньому працювати».

Саму ж їдальню також відновили за кошти благодійників та місцевого бюджету.

Ірина Бєлова, директорка ірпінського ліцею № 2:

 «Сьогодні дійсно подія, якій радіємо ми всі. Вчителі, учні, батьки і відповідно, я думаю, наша громада. Бо левову частку всього, що тут зроблено, – зроблено громадою, за кошти громади й були спонсори, які допомагали. І сьогодні спільними зусиллями у нас є їдальня, якій ми просто радіємо».

Варто зазначити, що потужностей такого великого й сучасного харчоблоку тепер вистачить, щоб за необхідності готувати тут і для інших закладів освіти.

Андрій Пашко, в.о. директора КП з харчування:

 «Дуже-дуже багато є меню, якими ми будемо радувати наших дітлахів. І не тільки нашого ліцею, а й дитсадочків, і шкіл нашої громади, нашого міста. Це буде в нас опорна кухня».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!