В Ірпінському ліцеї «Мрія» розквітли тюльпани, посаджені в рамках проєкту «Flowers4School» (відео)

Жовті, червоні, рожеві, фіолетові. Подвір’я Ірпінського академічного ліцею «Мрія» заполонили різнобарвні тюльпани. Тут їх висадили восени минулого року в межах проєкту «Flowers4School». Тоді цибулини саджали і діти, і дорослі. Тож навесні вони знову зібралися всі разом, щоб оцінити результат своєї роботи.

Гоша, учень Ірпінського академічного ліцею «Мрія»:

«Я просто радів за те, що в нас є такі прекрасні квіти».

Софія, учениця Ірпінського академічного ліцею «Мрія»:

«Дуже теплі емоції, радість і водночас гарні спогади».

Петро Король, депутат Ірпінської міської ради, голова ради Ірпінського академічного ліцею «Мрія»:

«Навіть не думав, що буде такий прекрасний результат. Ви бачите самі, як гарно проросли тюльпани. Але я хочу сказати, що це завдяки дітям, бо діти — це квіти нашого життя».

Діти всю зиму з нетерпінням чекали, поки розквітнуть тюльпани. Навіть малювали їх на папері та прикрашали ними вікна. А на початку весни у якості експерименту висадили квіти у приміщенні ліцею.

Іван Пташник, директор Ірпінського академічного ліцею «Мрія»:

«Висадили перші тюльпани, хотіли привітати жінок з весною і ми посадили їх в холі в ліцеї і вони проросли. Тим самим ми зрозуміли, що і на клумбі така сама красота буде. Ось вона є у нас».

Віолетта Дворнікова, депутатка Ірпінської міської ради:

«Мені дуже приємно, що квіти дійсно такі красиві. Вони прикрашають нашу школу. Адже це школа мого дитинства. Я тут навчалася. І я дуже радію. Єдине, що коли ми висаджували квіти, ми говорили про те, що вони розквітнуть разом з перемогою. Тому я щиро вірю, що у нас є ще місяць, і так і буде».

Таким гарним результатом і буйним цвітінням на території ірпінського ліцею здивовані й самі організатори благодійної акції «Flowers4School».

Петро Тоненчук, директор благодійного фонду «Florium Foundation»:

«Якщо ми в більшості випадків у школах України висаджували біля 450-500 цибулин, то тут було висаджено близько 1500-2000. Результат перевершив наші очікування, ми думали, що буде трошечки гірше, але, звичайно, те, що ви бачите наразі, воно дуже гарно. Ми очікуємо в наступному році збільшити цю кількість цибулин і тюльпанів у цій школі».

Квітковий проєкт триває. Організатори хочуть висадити у кожній школі України по 10 тисяч тюльпанів. Для цього на платформі благодійного проєкту «Flowers4School» розпочали збір донатів: 10 гривень – цибулина. Донатять і учні, і батьки, і випускники шкіл.

Іван Пташник, директор Ірпінського академічного ліцею «Мрія»:

«На сьогоднішній день, один тюльпанчик десять гривень. Якщо навіть піти глянути в кіоск на квіти, воно набагато дорожче. Але там зрізали і квітка пропала, а тут вона буде рости. І в майбутньому з одного тюльпанчика буде ще один. Можливо не такий вже голландський, а ірпінський. Тому донатьте. Заходьте на сайти і розмножуймо красу по нашому місті».

Візуалізуючи спільну мрію, учасники акції крейдою на асфальті намалювали майбутній заквітчаний Ірпінь.

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради:

«Ми сьогодні малювали наш квітучий Ірпінь. Це сонце, яким цією весною всі надихаються. І, звичайно, це квіти і завжди для всіх буде дуже приємно».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300