В Ірпінському міському будинку культури почали плести маскувальні сітки

Відтепер маскувальні сітки для українських воїнів відправлятимуть на фронт з Ірпінського міського будинку культури. Тут відкрили волонтерський центр, де усі охочі можуть приєднатися до доброї справи і допомагати Збройним Силам перемагати ворога.

Вони налаштовують каркас, закріплюють основу. І вже через кілька хвилин на ній з’вляються перші сантиметри маскувальної сітки для воїнів ЗСУ. А за годину вправні руки виплітають 1,5 – 2 метри захисного полотнища.

Дарина, волонтерка:

«Це наш унікальний метод, який ми назвали «равлик». Ми його вивели методом спроб і помилок. Тому що спочатку ми в’язали просто хаотично, а коли отримали вже досвід, зрозуміли, що це оптимальний метод. Бо закриваються усі дірочки і використовується порівняно мало матеріалу».

Дарина приєдналася до волонтерської команди благодійного фонду «Вільні люди Ірпеня» ще минулого літа. З часом охочих допомагати армії збільшувалося і місця ставало замало. І от зараз волонтерська праця закипіла в новому центрі. Його відкрили у приміщенні Ірпінського міського будинку культури.

 Євгенія Антонюк, депутатка Ірпінської міської ради:

«До мене, як до депутата, було багато звернень і від моїх мешканців, тому, що ті волонтерські центри, які працюють на базі податкової академії, наприклад, чи другої школи, вони відносно далеко і людям старшого віку туди складно добиратися. А тут, поруч із моїм депутатським округом, їм буде зручно і вони обовязково долучаться».

Поки триває налаштування каркасу для плетіння сітки, пані Тамара разом із сусідкою майструють спицями.

Тамара, волонтерка:

«Час є, в’яжу шкарпетки. Почала восени. Тому що ясно, що хлопці будуть мерзнути восени і взимку».

Волонтерка каже, шкарпетки — це поміж основною роботою. А головне — вона ріже смужки для сітки. Робить це і вдень, і вночі. Дівчата увечері дзвонять і на ранок замовляють певні кольори. Ось і зараз для перших сіток в новому волонтерському центрі вона з рулонів нарізала смужки у восьми кольорах.

Альона, волонтерка:

«Це агроволокно, або флізелін. Воно використовується в різних сферах діяльності. Але через те, що воно дуже легке, воно не тримає у собі воду, не пліснявіє, ми використовуємо його для плетіння сіток».

Для кожної пори року майстрині підбирають відповідні кольори для створення маскувальних сіток. Волонтерки тримають зв’язок із військовими і враховують усі їхні рекомендації. Лише за лютий місяць дівчата з благодійної організації «Вільні люди Ірпеня» передали на фронт майже тисячу квадратних метрів плетених сіток, більше ніж три сотні окопних свічок та багато інших важливих речей.

Божена Пархоменко, волонтерка, директорка БО «БФ «Вільні люди Ірпеня»:

«Я приватний підприємець. Чоловік військовий. Відверто кажучи, мене не цікавлять зараз особисті здобутки. Тому що потім мені буде соромно, що я потратила якийсь час на себе і на заробляння грошей, а не для того, щоб країна була незалежна і вільна».

Тож філія благодійного фонду «Вільні люди Ірпеня»  запрошує небайдужих приєднуватися до волонтерської справи і наближати перемогу разом.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300