В Ірпінському ЦНАПі надаватимуть безкоштовні нотаріальні консультації (відео)

Відтепер ніякої біганини і витрати часу на збір різних документів у ЦНАПі, щоб оформити у нотаріуса довідку про проживання, чи скажімо, оформити право на спадщину. Достатньо прийти до нотаріуса, а він вже працюватиме за принципом єдиного вікна: усі необхідні документи дистанційно збере сам. Ви ж завітаєте вже за результатом.

Кирило Міненко, начальник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції:

«Ви приходите виключно до нотаріуса, нотаріус вже робить довідку про проживання, не потрібно йти додатково у ЦНАП. Запит електронний відправляє нотаріус на ЦНАП по вашій заявці і отримує відповідь. А потім вчиняє ту чи іншу нотаріальну дію, яка є необхідна».

Відповідний Меморандум про співпрацю між  державою, місцевою владою та професійною нотаріальною спільнотою підписали сьогодні керівник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції, керівник відділення  Нотаріальної палати України в Київській області та Ірпінський міський голова. У рамках цього меморандуму погоджено також роботу нотаріуса у приміщенні ЦНАПу.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«У нашому ЦНАПі вони будуть приймати раз на два тижні наших мешканців за попереднім записом, надавати усі юридичні консультації в напрямку нотаріату. І, я впевнений, це буде тільки плюс для нашої громади і це буде дуже зручно людям».

Варто зауважити, що нотаріуси в ЦНАПі надаватимуть лише консультацію. Безкоштовно. За оформленням самого документу потрібно буде звертатися у нотаріальний офіс –  як державний, так і приватний. Керівник управління міністерства юстиції зазначає, проєкт такої взаємодії працює поки що лише у рамках  Київської області.

Кирило Міненко, начальник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції:

«Найчастіше зараз питання, які виникають в галузі нотаріату – це спадкування, і якраз, щоб менше ходити збирати документів, за принципом єдиного вікна цим будуть займатися нотаріуси».

А щодо консультацій нотаріуса в Ірпінському ЦНАПі, то записуватися можна уже зараз. Це можна зробити безпосередньо в адміністратора ЦНАПу або надіславши заявку у довільній формі на електронну пошту [email protected].

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300