В ірпінських амбулаторіях запроваджують єдину інформаційну лабораторну систему (відео)

Більше жодних паперових журналів, записів у них та передачі результату аналізів на папірцях. Відтепер усе це виконуватиме спеціальна програма, яка автоматично передаватиме результати лабораторного дослідження лікарю. Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги перший на Київщині серед комунальних медзакладів увійшов до пілотного проєкту з запровадження електронної лабораторної системи «TerraLab».

Андрій Левківський, директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги:
«До цього часу нам доводилося вести багато паперової документації, видавати результати аналізів у паперовому вигляді. На сьогодні є електронна програма, яка акумулює в собі всі результати аналізів усіх наших пацієнтів за направленнями наших сімейних лікарів».

Весь цей процес автоматизований. При заборі біоматеріалу лаборант уже не підписує пробірки вручну – вся інформація про пацієнта та завдання дослідження зашифровані ось у такій етикетці. Саме з нею аналізи й потрапляють у лабораторію. Там штрихкод сканують та за допомогою автоматичного аналізатора обробляють зразки. Результати система одразу відправляє лікарю. 

Валентина Ємельянович, фельдшерка-лаборантка:
«Набагато простіше. Відійшли від паперових варіантів. Уже результати аналізів не втратяться десь по дорозі до лікаря, бо буває, що пацієнт сам їх забирає».

Тепер лікар може переслати результати аналізу й пацієнту. Але найголовніше – система автоматично вносить їх у загальну базу медичного центру, і в будь-який час лікарі мають до них доступ.  

Андрій Левківський:
«Це програма, в яку медичний працівник може зайти, знайти свою амбулаторію, знайти за прізвищем свого пацієнта і знайти всю історію лабораторних аналізів, які проводилися в нашому центрі. Це стосується не лише крові, це стосується й аналізу сечі».

За такою схемою вже давно працюють приватні лабораторії. У комунальних медзакладах до нововведення лише звикають. У майбутньому це дозволить синхронізувати лабораторні дані з Національною системою охорони здоров’я. Відтак медики зможуть бачити їх та використовувати при лікуванні пацієнта в будь-якому куточку України.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300