В ірпінських школярів з’явилася можливість здобувати європейську освіту (відео)

Навчатися в ірпінській школі, а паралельно – у словацькій гімназії. Така перспектива для школярів громади – вже не просто мрія, а реальність. Про можливість онлайн-навчання у словацькій приватній гімназії DSA розповіли гості зі Словаччини під час зустрічі з місцевими освітянами.  

Ян Добрович, директор приватної гімназії DSA:
«Наша гімназія є німецькою гімназією. Вперше німці відкрили цю гімназію у Словаччині. І зараз ми хочемо це розповсюдити і в Україні. Хочемо розширити міжнародні шкільні програми та налагодити співпрацю між українськими та словацькими навчальними закладами».

За словами директора DSA Яна Добровича, навчання в їхній гімназії зможе відчинити українським дітям двері до вишів Європи. Адже по її завершенню учень здає іспити та отримує сертифікат міжнародного зразка.

Олена Андрієвич, в. о. директора Ірпінського ліцею інноваційних технологій:
«Будемо ставити питання нашим батькам, нашим ліцеїстам – чи цікавить їх ця пропозиція. У першу чергу нам цікаво почути відгуки, і тоді зрозуміємо, яким чином ми будемо рухатися далі щодо тих варіантів співпраці, які нам запропонувала словацька сторона. Це однозначно розширить можливості як ліцею, як Ірпеня, так і наших випускників».

Олег Білорус, начальник управління освіти і науки Ірпінської міськради:
«Ми можемо розглянути варіант поширення інформації серед учнів інших закладів освіти, і якщо батьки й учні виявлять бажання взяти участь у проєкті й навчатися паралельно у словацькій гімназії, то чому б і ні?»

Співпраця Ірпеня та словацької гімназії може початися з партнерства DSA та Ірпінського ліцею інноваційних технологій. Про це керівництво закладу та гості з-за кордону підписали відповідний меморандум. 

Марія Гостін, заступниця директора Ірпінського ліцею інноваційних технологій:
«Я впевнена, що в будь-якій міжнародній співпраці для нашого ліцею буде лише в плюс. Поки ми розглядаємо цю співпрацю зі Словаччиною і подивимося, що з цього вийде. Я сподіваюся на плідну співпрацю».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300