В освітніх закладах Ірпеня готують до відкриття десять укриттів (відео)

10 закладів освіти Ірпінської громади – п’ять дитсадків і п’ять шкіл – відкриють невдовзі свої укриття, облаштовані за програмою фінансової підтримки ЮНІСЕФ. Хід підготовки захисних споруд особисто контролює мер Ірпеня Олександр Маркушин.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Зараз ми знаходимося в укритті Ліцею інноваційних технологій. На сьогоднішній день ми можемо побачити, що вже прокладена електрика, змонтована вентиляція, зараз будуть класти лінолеум. Ще декілька тижнів – і роботи будуть на сто відсотків завершені. Хочу подякувати ЮНІСЕФ за підтримку, за фінансування цих робіт».

Ремонтні роботи з підготовки цього укриття завершені вже на 80%. Залишилося нанести контрольний шар фарбування стін, поладнати деякі елементи вентиляційної системи і провести фінішні облаштування туалетних кімнат. Приміщення зроблене за всіма вимогами ДСНС. Як і належить, тут є обов’язкові два виходи з різних сторін укриття.

Олег Білорус, начальник управління освіти і науки Ірпінської міськради:
«Коли ми говоримо про укриття в ІЛІТі, то воно розраховане на ту кількість учнів, яка наразі навчається в даному закладі. Тобто воно повністю може забезпечити потреби учнів у створенні безпечних умов перебування в закладі».

А ось ці м’якенькі подушечки, ковдри і матрацики вже підготовлені, щоб облаштувати затишні місця для діток в укритті дитсадка «Знайко». Тут обабіч великого коридору розташовані просторі окремі кімнати – майже 50 квадратів кожна.

Олена Кушнарьова, директорка дитсадка «Знайко»:
«Таких приміщень у нас в укритті є п’ять. У цьому приміщенні ми плануємо розмістити дитячі ліжечка, щоб у випадку оголошення повітряної тривоги діти йшли в укриття і мали можливість денного відпочинку».

А щоб дітям не довелося нудьгувати, в укритті організують ще й ігрові зали.

Олександр Маркушин:
«Цей садочок під час бойових дій в Ірпені був прихистком для наших мешканців – як бомбосховище. Уся вулиця Курортна, частина вулиці 8-го Березня ховалася тут. І, слава Богу, він урятував багато життів».

Відтепер це приміщення буде вже повноцінно виконувати функції сучасного укриття. Як і на попередньому об’єкті, тут проклали потужну вентиляційну систему та необхідні електрокомунікації. У санвузлі встановили стаціонарні унітази. Загалом залишилося всюди прибрати будівельне сміття та провести вологе прибирання, і можна буде вже розставляти меблі.

Олег Білорус:
«Уже в багатьох закладах роботи завершені, і там уже навчаються дітки. Наприклад, у Михайлівсько-Рубежівській школі, де за підтримки ЮНІСЕФ уже зроблене в повній мірі укриття, й там діти можуть навчатися. У садочку №7 «Бджілка», у садочку №12 завершені роботи, практично завершені роботи в садочку №1, і в чотирьох закладах вони зараз на завершальному етапі».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

Сьогодні, 12:20

Детальніше
В Ірпені створили робочу групу з експертної оцінки мистецьких ініціатив 

Сьогодні, 12:00

Детальніше
Муніципальна варта Ірпеня розпочала проводити серію тренінгів із тактичної медицини для учасників «Джури»

Сьогодні, 10:47

Детальніше
В Ірпені спецпризначенці та волонтери організували благодійний ярмарок (відео)

23 Apr 20:02

Детальніше
Ірпінська громада попрощалася з Валерієм Остапчуком (позивний «Туркмен»)

23 Apr 20:00

Детальніше
Мікроавтобус "Mercedes", дрони, генератор: бійці 117-ї бригади отримали допомогу від ірпінських благодійників

23 Apr 16:51

Детальніше
Припинено повноваження ірпінської депутатки Валентини Кравченко — партія "Нові Обличчя"

23 Apr 15:11

Детальніше
В Ірпінському відділі поліції запровадили систему Custody Records (відео)

23 Apr 14:29

Детальніше
Всі новини
300x300