В Україні змінилися міністри охорони здоров’я і фінансів

Photoeditorsdk Export 2020 03 30t172820.523

Новим міністром охорони здоров’я України Верховна Рада призначила Максима Степанова. Його попередника Іллю Ємця, який працював на цій посаді з 4 березня, парламент відправив сьогодні у відставку. Також новим міністром фінансів став Сергій Марченко — він замінив Ігоря Уманського.

«Ілля Ємець та Ігор Уманський — професіонали, які здатні реалізовувати довгострокові реформи. Але наразі країна вимагає швидких дій. Саме тому було прийнято рішення подати до Верховної Ради постанови про звільнення міністра охорони здоров’я та міністра фінансів», — прокоментував звільнення членів уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він також висловив сподівання, що Ємець і Уманський продовжать допомагати урядовій команді.

Новий очільник української медицини народився у 1975 р. У 1990−1992 рр. був санітаром у лікарні. Закінчив Донецький державний медичний університет ім. Максима Горького, але лікарем не працював. Отримав також економічну освіту, обіймав керівні посади в кількох крупних компаніях, був заступником голови Державної податкової адміністрації України, першим заступником голови та головою Одеської облдержадміністрації.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300