Важкопоранений боєць, якому лікарі давали невтішні прогнози, піднявся на Говерлу (відео)

«Діма, що ти скажеш, як твій підйом?» — «Супер! Слава Україні!» — «Героям слава! Важко було?» — «Та ні!»

Це Дмитро Трібой, ветеран АТО. У 2017 році він отримав кульове поранення в ліву півкулю головного мозку. Коли лежав у комі, лікарі давали невтішні прогнози. А днями він разом із фахівцями реабілітаційного центру «Next Step Ukraine» піднявся на Говерлу. Той самий Дмитро.

Юлія Сташків, директор благодійного фонду «Відродження захисників України»:
«Діма в нас проходить реабілітацію вже півтора року, і він дуже часто згадував хлопцям на тренуваннях, в інтерв’ю, що в нього є мрія — потрапити на Говерлу. Наші хлопці — фізичні терапевти — вирішили здійснити його мрію, і в минулі вихідні він потрапив на гору».

Зупинятися на досягнутому Дмитро не збирається ні на хвилину. Залюбки розповідає про свої враження. Хоча говорити йому й досі складно.

Дмитро Трібой, ветеран АТО:
«Говерла — супер! Важко, але з палицею… Відчуття, адреналін клас!»

Після кульового поранення Дмитро взагалі не міг розмовляти. Але зусиллями лікарів потроху заговорив. Навіть жартує з цього приводу, коли займається з логопедом. Адже за освітою він сам — психолог-логопед. Тому розуміється на тонкощах і наполегливо працює над собою.

Микола Свищ, фізичний терапевт РЦ «Next Step Ukraine»:
«Упродовж усієї реабілітації Дмитро залишається позитивним хорошим парубком. За будь-яких обставин завжди заняття проходять зі сміхом, із жартами, завжди він готовий до роботи, тому ми завжди показували хороший позитивний рівень».

Сьогодні в ірпінському центрі «Next Step Ukraine» проходять реабілітацію на безоплатній основі 12 військовослужбовців із різних куточків України. Їхня жага до життя та нових перемог справді вражає. Більш того, щира усмішка та щасливі очі тут майже в кожного. Ну а Дмитро готовий підкорювати нові вершини.

Журналіст:
«Про що мрієте далі, які цілі ставите?»

Дмитро Трібой:
«Грузія, гори — от мрія. Гори Карпати — так, закінчилось. Грузія! Займатися, займатися, займатися».

За рік і три місяці від створення центру «Next Step Ukraine» тут пройшли довготривалу реабілітацію вже 45 військовослужбовців. Якщо ви також маєте бажання та можливість допомоги проєкту фінансово – можете зробити це за банківськими реквізитами:

Благодійна організація БФ «Відродження захисників України»
код ЄДРПОУ 42570069
P/р UA503209840000026003210415587 («ПроКредит банк»)
МФО 320984
Директор Сташків Юлія Михайлівна


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300