Великий шаховий турнір Київщини-2019: переможці та призери

4

Минулої суботи в Ірпені команда «Нові обличчя» та центр творчого навчання KIWI провели великий шаховий турнір для дітей віком від 4 до 17 років. Змагання зібрали близько 100 юних шахістів Київщини. Переможцями турніру у трьох вікових категоріях стали шестеро хлопців та дівчат з Вишневого, Ірпеня та Бучі, а головний кубок змагань отримав мешканець Вишневого Ріхард Терещук.

Про це повідомив лідер «Нових облич», кандидат у народні депутати України Володимир Карплюк на своїй сторінці у Facebook:

«Минулої суботи команда «Нові обличчя» спільно з центром творчого навчання KIWI провели великий шаховий турнір для дітей, віком від 4 до 17 років. Спочатку планувалося, що турнір прийме 60 дітей. Але заявок було настільки багато, що ми значно розширили список учасників. В результаті, майже 100 юних інтелектуалів виставили свої шахові армії 15 червня на турнірі в Ірпені».

За словами Карплюка, турнір такого масштабу проводився в Ірпені вперше. Були дотримані міжнародні правила шахів. Приймали участь діти з Ірпеня, Бучі, Ворзеля, Боярки, Вишневого, Коцюбинського та інших населених пунктів Київської області. Переможців нагороджували у трьох вікових категоріях.

У віковій категорії 13-17 років переміг Ріхард Терещук з Вишневого,  серед дівчат 1 місце зайняла Поліна Степанова з Бучі; 2 місце зайняв Максим Вєхтев з Ірпеня, 3 місце — Владислав Дубинський з Боярки. У віковій категорії 9-12 років переміг Олександр Магдик з Бучі, серед дівчат — Вероніка Осмолович з Ірпеня; 2 місце отримав бучанець Вадим Маслов, 3 місце – ірпінчанин Данило Тарангул. У категорії до 8 років переміг юний шахіст з Бучі Дмитро Єзловецький, серед дівчат — Анна Бульбачинська з Ірпеня,  2 місце зайняв Владислав Яхнюк з Вишневого, 3 місце — ірпінчанин Сергій Захаров. Головний кубок турніру виборов Терещук Ріхард з міста Вишневе.

Організатори турніру пишаються великою активністю учасників і гарною атмосферою змагань, а також обіцяють ще проводити такі заходи.
«Зараз в суспільстві поширена думка, нібито сучасних дітей важко відірвати від смартфонів. Але судячи з ажіотажу на нашому шаховому турнірі, це неправда. У нас підростає розумне, відкрите, активне і зацікавлене покоління. Тому ми вирішили, що одного турніру замало. Будемо організовувати ще», — пообіцяв Володимир Карплюк.

Як відомо, лідер команди «Нові обличчя» Володимир Карплюк є кандидатом у народні депутати України по 95-му виборчому округу на дострокових парламентських виборах, які відбудуться 21 липня 2019 року.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Всі новини
300x300