Реклама

Відділ надзвичайних ситуацій Ірпінської міськради нагадує, що купатися у водоймах громади заборонено

Відділ надзвичайних ситуацій Ірпінської міськради нагадує, що купатися у водоймах громади заборонено

У відділі надзвичайних ситуацій, оборонної та мобілізаційної роботи Ірпінської міської ради нагадують про заборону купання в усіх водоймах Ірпінської громади, оскільки це загрожує здоров’ю і життю людей.

«Оскільки нашим пріоритетом є безпека містян та гостей міста, комісією ТЕБ та НС прийнято рішення про заборону купатися у водоймах Ірпінської міської територіальної громади», — прокоментував журналістам ITV начальник відділу Денис Жилюк.

Таке рішення комісія ухвалила 22 травня цього року. Головна причина — вибухонебезпечні предмети, які можуть залишатися у водоймах після активних бойових дій в регіоні, та відсутність укриттів поруч із місцями купання.

«Сапери вже частково обстежили водойми Ірпінської громади, але розмінування триває і досі. Ніхто не знає, що приховує вода, тому купання є небезпечним для здоров’я і життя людей», — наголошує Денис Жилюк.

Варто зазначити, після деокупації регіону на території Київщині, зокрема і у водоймах, постійно знаходять вибухонебезпечні предмети. Влітку минулого року рятувальники ДСНС вилучили з озера в Гостомелі 10 мін і снарядів різних калібрів. А у червня цього року сапери Муніципальної служби Ірпеня знайшли у кар’єрі на СМУ артилерійський снаряд.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!