Відкриття другої частини ірпінської набережної (відеорепортаж)

Вже традиційним велопробігом в Ірпені відкрили другу частину набережної річки Ірпінь. Вона простягається від залізничного мосту до мікрорайону Романівка. Незважаючи на дощовий осінній день, багато ірпінців вирішили провести свій вихідний саме тут – щоби на власні очі побачити наймасштабніший об’єкт інфраструктури, створений за останні роки в Ірпені.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Я вважаю, що цей об’єкт інфраструктури буде в місті найкращим за його зовнішнім виглядом і за його функціоналом. І вже в наступному році, я впевнений, ці велодоріжки будуть забиті нашими велосипедистами, а доріжками для прогулянок будуть гуляти і діти, і дорослі, і мами з колясочками».

На продовженій набережній і правда є де розгулятися. Окрім пішохідної, облаштовано вело- та ролер-доріжки. Встановлено більше 100 оригінальних ліхтарів, близько 200 брендованих лавочок і смітників, чудернацькі скульптури та релаксаційні зони з гамаками. 

Жителі Ірпеня:
«Чудово, мегакайфово! У мене дружина мріяла повалятись у гамаці два роки! Дивіться, ось там вона – міряє».
«Нарешті є де розгулятися. Той кусочок гарний був, але мало. А так тепер можна пройтися туди-сюди, і спортом позайматися, і на велосипеді».
«От на цій набережній я колись ловив рибу в таких заростях, хащах, і тепер це вражає. Те, що зробила депутатська команда і, очевидно, голова – всі, хто до цього причетний, – це вражає».

У рамках будівництва набережної очищено 2,5 кілометри берегової лінії, висаджено понад півтисячі дерев і посіяно 4,5 гектари трави, облаштовано заїзд та автомобільну парковку. Загальна довжина набережної в ансамблі з її першою частиною тепер становить три кілометри.

Жителі Ірпеня:
«Чесно, мені дуже сподобалось – є куди виїхати, покататися. Дуже гарно, серйозно».
«Так зелено – навіть дивно. Я навіть не знала, якщо чесно, що тут є річка Ірпінь. Просто чудово. Молодці».
«Уже, чесно кажучи, звикли до відкриття таких нових об’єктів в Ірпені, вже люди бачать – кожного кварталу десь щось відкривається. Приємно, круто, що наше місто розвивається, і дякую всім, хто до цього приклав зусилля».

Вже до кінця цього місяця набережну обіцяють доповнити різноманітними скульптурами. А навесні тут побудують волейбольні, баскетбольний і футбольний майданчики, спорткомплекс із силовими тренажерами, дитячі майданчики і комплекс для вело- та ролер-екстремалів. А також облаштують місця для пікніків і риболовлі.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня:
«У наступному році ми плануємо третю чергу – це буде з’єднання велодоріжкою з містом Києвом, і після цього Ірпінь зможе сміливо називати себе велосипедною столицею України, тому що це буде єдине місце, де можна буде проїхати 20 кілометрів туди й назад без автомобільного руху. Це буде безпечний класний туристичний напрямок».

Тож наступний велопробіг в Ірпені, скоріше за все, обіцяє бути найдовшим і найскладнішим за всю історію святкових прогулянок на велосипедах.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Артему Гуріну загрожує позбавлення волі на строк до двох років

Сьогодні, 12:27

Детальніше
Ірпінський спорстмен Володимир Кульківський став переможцем Чемпіонату Європи з гирьового спорту

Сьогодні, 10:58

Детальніше
Ірпінська міська рада задовольняє лише 32% запитів на публічну інформацію — "Доступ до правди"

Сьогодні, 10:07

Детальніше
Ірпінський депутат Артем Гурін погрожував фізичною розправою своїй колезі та її родині

22 Apr 22:57

Детальніше
В Ірпінському музеї відкрилася великодня виставка (відео)

22 Apr 15:54

Детальніше
На вул. Соборній в Ірпені ремонтують дорожнє покриття

22 Apr 15:09

Детальніше
Завтра Ірпінська громада прощатиметься з 51-річним Валерієм Остапчуком (позивний «Туркмен»)

22 Apr 12:59

Детальніше
Спортсмени з клубу «Kyiv region O-team» привезли 27 нагород з Чемпіонату України зі спортивного орієнтування

22 Apr 09:30

Детальніше
Всі новини
300x300