Віолетта Дворнікова презентувала проєкт муніципальної Програми сімейної безпеки та інклюзії

Photoeditorsdk Export 2021 05 20t104036.997

Сьогодні на сесії Ірпінської міської ради депутатка від ВО «Батьківщина» Віолетта Дворнікова презентувала розроблений разом із громадськими діячами проєкт муніципальної Програми сімейної безпеки та інклюзії «Моя Батьківщина».

Проєкт передбачає комплекс заходів у трьох напрямках:

— допомога інклюзивним групам населення – насамперед, дітям із аутизмом, іншими психоневрологічними розладами та їхнім родинам;
— протидія домашньому насильству, забезпечення гендерної рівності та захист інституту сім’ї;
— протидія сексуальному насильству та булінгу в інтернеті.

У рамках Програми, зокрема, пропонується створити Центр із комплексної реабілітації й соціалізації дітей із аутизмом та іншими психоневрологічними порушеннями; заснувати освітню платформу для спеціалістів із інклюзії, педагогів, батьків, дітей і підлітків та представників соціально відповідального бізнесу; втілювати проєкти для підтримки родин, у яких виховуються діти з особливими потребами; запровадити проєкт «Мені не страшно» – зокрема, створити «гарячу лінію» для надання оперативної допомоги у випадках домашнього насильства; впроваджувати інструментарій для врегулювання сімейних конфліктів і супроводу процесів розлучення; виявляти та нейтралізувати прояви булінгу й кібербулінгу; навчати представників цільових груп основам кібербезпеки, самозахисту та оборони тощо.

Участь у презентації проєкту Програми взяли майбутні координатори її напрямків.

«Програми такого змісту немає в жодному населеному пункті України. Зазвичай такими темами переймаються громадські активісти, а не влада. Наша ініціатива полягає саме в тому, щоб цими питаннями почала займатися місцева влада, й Ірпінь показав у цьому приклад іншим містам», – зазначила Віолетта Дворнікова.

Вона повідомила, що надалі планується провести низку заходів для ознайомлення з проєктом жителів громади, щоб усі охочі могли внести свої пропозиції. Узагальнені напрацювання увійдуть до оновленої редакції Програми, яку потім винесуть для затвердження на сесію міської ради.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300