Віолетта Дворнікова розповіла громадянам Чорногорії про наслідки російської агресії для Ірпеня (відео, фото)

C 35 (1)

Депутатка Ірпінської міської ради, радниця мера Ірпеня, заступниця голови Київської обласної організації ВО «Батьківщина» Віолетта Дворнікова взяла участь у форумі «Україна – свідчення з місця подій», який відбувся в історичній столиці Чорногорії – місті Цетинє. Про це інформує сайт «RTV Cetinje».

У своєму виступі Віолета Дворнікова розповіла, що Ірпінь, який був одним із найгарніших міст України, заплатив дуже високу ціну за протистояння російському агресору.

«Сотні ірпінців убито, тисячі доль зламано, 70 відсотків міста зруйновано. За оцінкою експертів, на відновлення Іреня потрібен мільярд доларів», – сказала Дворнікова.

Під час форуму було показано короткометражний документальний фільм про те, як виглядав Ірпінь до повномасштабної війни та як він виглядає після серйозних руйнувань.

У ході форуму представники України наголосили, що наша країна не просто воює з Росією – вона воює за весь світ і захищає Європу від третьої світової війни.

«Світ має бачити, що відбувається в Україні, яке жахливе варварство і руйнування, якого завдає нам Росія, і тому ми не повинні мовчати, ми маємо поширювати правду про всі ці події», – наголосив секретар Посольства України в Чорногорії Анатолій Демещук.

Ексзаступниця голови Київської облдержадміністрації Тетяна Щербак заявила, що весь світ має знати, що путінська Росія – це зло, проти якого ми всі повинні виступити.

«Якщо ми всі разом не станемо на заваді російському тирану, він прийде на всю територію Європи, він не зупиниться. Ми мусимо разом протистояти цій біді, інакше ми всі загинемо або будемо невільниками, рабами», – підкреслила Тетяна Щербак.

На думку голови Ліги соціал-демократів Воєводини Ненада Чанака, напад путінських орд на Україну є нападом темряви на цивілізацію.

«Це не конфлікт, це напад на незалежну, суверенну державу. Саме тому я впевнений, що Чорногорія і чорногорці дуже розуміють Україну, адже вони постійно зазнають тиску, щоб Чорногорія, як і Україна, зникла, чорногорці, як і українці, зникли, щоб усе це перетворилося на якийсь «русскій» чи «сербський мір». Це речі, на які ніхто не має права заплющувати очі, мовчати, бо немає вже не нашої проблеми – кожна з цих проблем є нашою», – сказав Чанак.

Під час візиту в Цетинє Віолетта Дворнікова поспілкувалася з мером міста та обговорила з ним перспективи співпраці Цетинє та Ірпеня.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300