Віолетта Дворнікова розповіла сербам про війну в Україні та відбудову Ірпеня

Photoeditorsdk Export

Депутатка Ірпінської міської ради, радниця мера міста Віолетта Дворнікова розповіла про наслідки російської агресії для Ірпеня під час публічних обговорень ситуації в Україні, які відбулися в сербському місті Новий Сад (Нові-Сад), у Незалежному товаристві журналістів краю Воєводина.

«Мала честь бути запрошеною туди разом із колишньою заступницею голови Київської ОДА, громадською діячкою Тетяною Щербак та радником голови Вишгорода Трофимом Івановим, щоб розповісти про жахіття, які ми переживаємо з того часу, як російські агресори увірвалися в наше життя! Я розповіла сербським журналістам про відважність нашого міського голови Олександра Маркушина, про Ірпінь, про його красу і неповторність, про його мужність і героїзм, про його біль і надії, про всю управлінську команду, яка робить все можливе задля відбудови нашого міста. Попросила поширювати правду про російську агресію, про горе, смерть і руйнування, які несе росія світові. Наголосила на необхідності об’єднуватися на боці добра, разом протидіяти агресору і попросила про допомогу у відбудові нашого героїчного міста», – написала Дворнікова на своїй сторінці у фейсбуці.

Вона зауважила, що, «на жаль, багато людей в Сербії стають жертвами російської пропаганди і значна частина їх ще вагається, кому віддати свою підтримку, тому наша головна мета – відкрити їм очі».

Водночас депутатка подякува сербським друзям за підтримку, яку вони вже надають нашій державі.

«Сербія виділила три мільйони євро на гуманітарні цілі, на допомогу Україні. Тут пропонують біженцям з України іноді більше, ніж надають в інших країнах Європи. І я цілком розділяю впевненість Посла України в Сербії Володимира Толкача, що ця країна буде разом з Україною боротися за Європу», – зазначила Віолетта Дворнікова.

Нагадаємо, одне з провідних видань Польщі – «Gazeta Wyborcza» – розмістило на своєму сайті відеоролик про те, яким був Ірпінь до початку повномасштабної війни та яким став після російського вторгнення.  


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300