Водій іномарки заблокував пандус біля Пенсійного фонду та наїхав на інспектора – «Муніципальна варта»

Photoeditorsdk Export 2019 10 09t144136.144

Водій іномарки, який заблокував паркомісце для осіб із інвалідністю біля приміщення управління Пенсійного фонду в Ірпені, відмовився надати документи для складання протоколу, ображав представників КП «Муніципальна варта» та здійснив наїзд на інспектора. Про це повідомляється на сайті комунального підприємства.  

Згідно з повідомленням, йдеться про підприємця з Бучі, який майже на годину зайняв місце для паркування, обладнане пандусом для безперешкодного пересування осіб із інвалідністю, а також матерів із колясками та людей похилого віку.

«Інспектори «Муніципальної варти» дочекались водія з наміром скласти протокол про адміністративне правопорушення згідно зі статтею 152 КУпАП та п.п. 1.16 Правил благоустрою м. Ірпінь. Та на вимогу інспектора надати свої документи для складання протоколу водій відповів відмовою та поводив себе зухвало і по-хамськи. Після недовгої розмови він сів в авто, здав назад, здійснивши наїзд на інспектора «Муніципальної варти», який стояв позаду автомобіля, та поїхав у невідомому напрямку, не дочекавшись викликаного наряду поліції, який після приїзду прийняв заяву від інспектора «МВ»», – йдеться в повідомленні.  

За інформацією комунального підприємства, «даний пандус був зроблений згідно з Програмою забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до будівель органів державної влади та органів місцевого самоврядування, та є єдиним зручним місцем для спускання чи підйому інвалідних/дитячих колясок до будівлі Пенсійного фонду; він побудований за принципами безбар’єрного середовища і для помітності виділений плиткою іншого кольору та обведений дорожньою розміткою 1.4, яка, за Правилами дорожнього руху, позначає місця, де заборонено зупинку та стоянку транспортних засобів».

«Щоб особи з інвалідністю не відчували незручностей, вкрай важливо, аби це місце завжди залишалось вільним, а не використовувалось як паркомісце. «Муніципальна варта» постійно проводить роз’яснювальну роботу і бореться з цим ганебним явищем, але є категорія громадян, яка не поважає маломобільні групи населення та не бачить нічого поганого в тому, щоб залишити на стоянку свій транспортний засіб на пандусі», – зазначається на сайті комунального підприємства.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300