Володимир Гройсман презентував результати Уряду за три роки

уряд Гройсмана

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні на засіданні КМУ презентував основні результати роботи Кабінету міністрів України за останні три роки.

У своїй презентації Володимир Гройсман виділив три основних напрямки в роботі Кабміну. Перший – це соціальний захист військовослужбовців. Такий вибір він пояснив тим, що можливість і шанс будувати успішну Україну забезпечили саме українські воїни, тому забезпечення інтересів оборони – пріоритет для Кабінету Міністрів України.

У цьому контексті Глава Уряду нагадав, що грошове забезпечення військових за три роки зросло майже вдвічі, а по деяких категоріях тих, хто забезпечує інтереси оборони і безпеки громадян, – в 2-3 рази. Виділено 5,7 тис. квартир, будуються нові сучасні гуртожитки.

«Почалася програма забезпечення житлом на умовах лізингу. Ми передали 130 тис. земельних ділянок для учасників АТО», — зауважив Володимир Гройсман.

Другий напрямок – макрофінансова стабільність та економічне зростання, як передумова забезпечення, в тому числі, соціальних програм. Так, останні роки стали роками стійкого зростання. А 2018 рік показав найшвидший тем росту за 7 років. Темп інфляції уповільнилися, і у тому ж таки 2018 році вперше за останні 5 років становив однозначне число – 9,8%. Курс гривні з 2015 року залишається відносно стабільним. При цьому держборг зменшився з 79% до 60,9% ВВП.

«За три роки нашої роботи, і тут треба подякувати також бізнесу, підприємцям, нам вдалося забезпечити зростання економіки на 8,4%. Це правильний напрямок. І ми знаємо, що треба зростати більше і швидше, — сказав Володимир Гройсман. – А розвиток економіки дає можливість впливати на стандарти життя».

Третій напрямок – збільшення доходів працюючих громадян. Так, ріст середньомісячної заробітної плати у 2016-2018 роках щорічно в 2-3 рази перевищував темпи зростання цін. Сьогодні на порядку денному питання забезпечити конкурентоздатний рівень зарплат в країні, щоб захиститись від трудової міграції. І це можливо, в тому числі, завдяки детінізації зарплат та зайнятості.

«За три роки в доларовому еквіваленті мінімальна зарплата зросла втричі. І це не бравада цифрами. Розумію, що нам треба рухатися швидше», — зазначив Глава Уряду. Більше інформації про результати роботи Уряду та доповідь Прем’єр-міністра України – на Урядовому порталі .

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300