Володимир Карплюк поділився подробицями проєкту нової школи мистецтв в Ірпені

Photo 2023 06 01 10 48 21

Засновник Irpin Reconstruction Summit та голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк поділився новими деталями плану будівництва нового приміщення для дитячої школи мистецтв в Ірпені.

«Наше завдання — після відбудови житлової інфраструктури Ірпеня зробити кращу школу мистецтв в Україні», — написав Володимир Карплюк.

У новій школі мистецтв планують створити музичний музей з інтерактивними експонатами та з музичними інструментами, які будуть створені у різних формах і розмірах. На візуалізаціях, якими поділився Володимир Карплюк, видно величезну гітару та піаніно на підлозі.

Інтер’єр концертної зали школи буде створено за мотивами лісу. Відчуття присутності на природі підсилюватиме дизайн у зелених та коричневих кольорах, природна акустика і вікно, яке пускатиме у залу природне світло.

«Крісла зеленуватого відтінку нагадують траву та кущі; вертикальні дерев’яні ламелі— дерева, що розчиняються вгорі; а завершують композицію світильника під склепінням, які імітують зоряне небо», — зазначають у IRS. 

Ідея створити нову школу мистецтв зародилася ще до війни. Вже тоді почали створювати перші проєкти, але процес зупинився через початок повномасштабного вторгнення росії в Україну. Проте вже у березні 2023 року ідею відродили і за підтримки Інвестиційної ради Ірпеня розпочали створювати принципово новий, сучасний проєкт закладу початкової мистецької освіти для мешканців Ірпінської громади.

«Ірпінські діти — це неймовірні таланти, які завдяки мистецькій освіті зроблять вагомий внесок у світову культуру. І для цього потрібно створити необхідні умови. Це зробить Ірпінь не лише столицею літератури, а й столицею українського мистецтва», — наголосив Володимир Карплюк.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300