Володимир Карплюк: понад 800 дітей зі сходу відвідують ірпінські школи

Карплюк3

Голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк у своєму традиційному блозі для інтернет-ресурсу «КиевВласть» повідомив, що з 2014 року до Ірпеня переїхала рекордна кількість українців із зони військових дій. У зв’язку з цим, ірпінські загальноосвітні заклади відвідують понад 800 дітей зі сходу.

«З 2014 року розпочалася велика хвиля переселень людей з зони бойових дій та з дотичних до лінії розмежування територій. Ірпінь прийняв рекордну кількість внутрішньо-переміщених осіб: до наших шкіл пішло більше 800 дітей, які переїхали зі східних областей. Фактично, це ще одна повноцінна школа. Звісно, наші навчальні заклади почали працювати у дві зміни, щоб забезпечити усіх дітей освітою», — зазначив Володимир Карплюк та зауважив, що в Ірпені міська влада системно підходить до вирішення поширеної в Україні проблеми переповнення шкіл.

За його словами, Ірпінь не просто розширює мережу освітніх закладів, а йде на крок далі – разом зі збільшенням місць за партами, підвищує якість середньої освіти у місті. Найсвіжіший приклад – відкриття академічного муніципального ліцею на базі окремого корпусу економічного коледжу Національного університету біоресурів та природокористування, який працює в Ірпені.

Більше про те, як в Ірпені розвивають сферу освіти – у блозі Володимира Карплюка для КиевВласть.

Раніше повідомлялося, що в Ірпені презентували Ірпінський академічний ліцей Національного університету біоресурсів і природокористування.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300