Володимир Карплюк розповів, як може змінитися музей в Ірпені

347409566 147101238256414 2216770023585282263 N

У Міжнародний день музеїв, який відзначають сьогодні, 18 травня, голова Інвестиційної ради Ірпеня та засновник Irpin Reconstruction Summit Володимир Карплюк поділився концепцією оновлення Ірпінського історико-краєзнавчого музею. Цей проєкт розробили фахівці IRS.

«Зміна концепції музею від традиційного до сучасного музейного простору з багатьма супутніми функціями дозволить зберігати та розвивати культурну спадщину. Він має стати місцем спілкування для людей, що цікавляться історією та культурою. Адже в тому вигляді, в якому є наш музей зараз, маємо бути відвертими, він є не надто популярним серед відвідувачів. А дехто з мешканців міста навіть не знає про його існування.», — зазначив Володимир Карплюк.

За його словами, оновлення музею має популяризувати його серед містян та гостей міста, збільшити кількість та частоту відвідувань і залучити додаткові фінансові ресурси.

На ілюстраціях до концепції можна побачити світлі, просторі приміщення з різними експонатами.

«Це лише попередня концепція і її реалізації буде можливою після відбудови житла тисяч ірпінчан. Та я знаю точно – в Ірпені буде дуже сучасний Музей легендарної історії міста-Героя; міста, що стало столицею української літератури», — наголосив Володимир Карплюк.

Нагадаємо, сьогодні, 18 травня, у Всесвітній день музеїв, на вході до Ірпінського історико-краєзнавчого музею створять історичну фотозону, що перенесе гостей до вітальні ірпінської дачі початку ХХ століття.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300